Și nu ne pare rău. Avem acum o nouă viață mai puțin palpitantă și făr-de-întins-rufe-la-uscat. Și, așa cum ne avertizau și cei din jurul nostru, nu înțeleg de ce nu am achiziționat unul până acum.

De ce nu am achiziționat un uscător până acum?

Păi în primul rând, până să ne mutăm în chirie la casă, la bloc nu prea aveam spațiu. Și nici varianta în care montam uscător peste mașina de spălat nu funcționa pentru că cea de rufe era montată sub blatul de la bucătărie.

Bine, când am câștigat mai mult spațiu în viața noastră, cumva subiectul uscătorului a dispărut din mintea noastră și am continuat din reflex în varianta cu întins rufele la uscat.

Al doilea lucru care ne-a oprit din aventura noastră alături de o mașină de uscat rufe este constituit de nemulțumirile oamenilor legate de faptul că uscatul forțat șifonează hainele și le și micșorează. Și aici am citit atât de multe experiențe și pro și contra încât nu mai înțelegeam nimic.

Și ce v-a convins până la urmă?

Cu doi copii în familie nu e greu să fii convins de un uscător. După ce de mai multe ori pe lună am ajuns să ne alocăm zile întregi pentru spălatul, rufelor, ne-am gândit că ar fi momentul să schimbă ceva în viața noastră.

Cumva întâlnirea cu ideea acestui uscător LG s-a-ntâmplat într-o zi în care întindeam multe șosete la uscat. Decizia a fost extrem de simplă și rapidă. 🙂

Și? Cum e? Șifonează? Micșorează? Purtați chestiuni mai mulate acum? 🙂

Nu, nu purtăm chestiuni mulate. Purtăm haine care arată aproape ca cele călcate și sunt și pufoase pe deasupra. Serios, mi-am redescoperit tricourile și mă bucur de ele în fiecare dimineață, fără parfumul ăla de balsam miraculos și de o pufoșenie maximă la atingere.

Iar prosoapele sunt de o moliciune ca aia de la raft când le atingi prima oară și zici că trebuie să ai acel prosop pentru tot restul vieții tale.

Pentru că prietenii mei de pe facebook mi-au băgat ghimpele în coaste, am uscat totul pe programul de bumbac și nu, nu am avut nimic care să se micșoreze printre hainele noastre și ale copiilor.

Ba chiar am făcut și un test. De fapt două: unul cu două tricouri identice (de culori diferite) și unul cu temutul test șoseta! Aveți rezultatele în clipul de mai jos:

De ce LG?

Recunosc sincer că nu eu am căutat uscătorul ci uscătorul m-a căutat pe mine. Dar, după ce am citit specificațiile și review-urile, am decis să avem o relație de lungă durată. Și nu, nu este o decizie simplă. E un monstru pe care-l bagi în casă și pe care e greu să-l mai scoți. Ar fi bine să avem o relație bună de la început. 🙂

Păi, pentru mine au fost importante asta cu să nu micșoreze hainele și să le scoată cât de cât neșifonate. Și, da, își îndeplinește această funcție cu succes. E drept că are o opțiune separată care trebuie activată la fiecare uscare manual, o opțiune de “haine călcate”, dar rezultatul este remarcabil. De ce trebuie activată manual? Probabil că adaugă un consum mai mare sau ceva sau s-ar putea ca activată această oțpiune pe niște haine delicate să nu facă bine și atunci better safe then sorry. Oricum, am verificat pe pielea mea că dacă nu activezi opțiunea, rufele ies la fel de șifonate ca cele întinse pe sârmă, dar nu mai șifonate de atât.

Și da, ne-a schimbat viața. Am ajuns să spălăm așternuturi și prosoape, să le uscăm în uscător și să le punem înapoi pe paturi și respectiv în băi. Cred că e o soluție genială să câștigi spațiu în dulap.

Timpul de uscare variază în funcție de cât de ude sunt rufele, desigur. Adică am avut surpriză să pun rufe amestec la uscat, să-mi zică mașina că estimează un timp de 2 ore și 20 de minute și să fie gata după o oră și 10 minute. Și da, o poți programa să se termine și mai târziu în cazul în care ai decis că seara este o oră bună de pus rufe uscate în dulap.

Am mai auzit povești cu faptul că trebuie să scoți rufele imediat ce se termină procesul de uscare pentru că altfel ies șifonate. Acest aspect nu l-am testat pentru că altfel nu se putea, uscătorul ăsta e conectat la Wifi și te notifică când e gata. Bine, e conectat la wifi și poți să-l programezi din aplicație, asta-i și mai mișto că nu stai să te-ncurci în butoane sau alte opțiuni selectabile la modul clasic de pe display-ul mașinii de uscat.

În plus, dacă programul dedicat anumitor materiale din care-s făcute hăinuțele tale absolut speciale nu se regăsește în listă, poți downloada programe de uscare de pe net.

Are și alte programe gen (pe care nu am apucat încă să le testez):

  • Quick 30 – să usuci rapid
  • Rack dry – are un suport fix pe care poți să pui chestiuni delicate și care nu se-nvârte
  • aer rece/cald dacă ai tu vreo idee de uscat altfel lucruri
  • mix, bumbac, prosoape și chiar program de așternuturi

Deși inițial te uiți la mașină și zici că e star treck, în câteva minute, după ce te obișnuiești, ți se pare foarte ușor de folosit. Dar și mai ușor este să selectezi opțiunile din aplicație care comunică aproape instant cu mașina de uscat. (vedeți în clipul de mai sus).

Poate fi conectată și la scurgere. Noi am ales să o instalăm undeva pe hol pentru că ne-a fost mai simplu și aveam mai mult spațiu acolo și folosim sistemul ei propriu de colectare a apei, sistem format dintr-un rezervor generos (în clipul de mai sus la sfârșit) pe care l-am golit după vreo 6 cicluri de uscare de rufe gata stoarse de mașina de spălat.

Mai are și un colector de scame foarte eficient și foarte bine gândit din punct de vedere curățare.

Concluzie?

Ca și în cazul televizorului de la LG, am început relația ca-n filme și sperăm să fie o poveste de succes. Nu regretăm nicio secundă că am decis să ne unim destinele pentru următorii ani plini de rufe ce-și doresc a fi uscate. 🙂

Modelul este acesta: Uscător pompă de căldură Dual Inverter | 9kg | Clasa A+++ | Condensator curățare automată | EcoHybrid | Wifi

Las imaginea de mai jos, imagine care mie mi se pare extrem de concludentă referitor la rezultatele obținute prin uscarea cu această mașină de spălat de la LG: