O poveste care rezolvă o parte dintre probleme care-mi domină viața.

Rezolvă alergenii prezenți pe textile, fie că vorbim de hainele pe care aducem de afară tot felul de particule mici și enervante pentru unii dintre noi, fie că vorbim de alergeni ce-i găsim prin patul în care ne petrecem mare parte din viață, fie că vorbim de animăluțe de casă care ne lasă părul lor frumos peste tot în jurul nostru, păr impregnat cu alte surse de strănuturi și mâncărimi în ochi.

Da, trec prin toate astea. Sunt un d-ăla care trebuie să se ferească de pisici, tot felul de plante, praf și alte minunății mici care stau special într-un colț al vieții mele și-mi fac mie traiul mai complicat.

Am încercat de-a lungul timpului diverse metode de a mă feri de alergenii din viața mea.

– Am cumpărat și am creat o rețea de stropitori cu senzori de mișcare pentru a îndepărta cele 15 pisici de pe litiera lor, litieră cunoscută la noi în familie sub numele de gazon;

– Am instalat tot felul de filtre de aer prin casă pentru a curăța valul nesfârșit de aer ce se strecoară în casă;

– Am folosit tot felul de soluții minune recomandate de medici pentru a mai ameliora simptomele.

Chestiuni care au ajutat și au contribuit la starea mea de bine.

Într-un final am cedat și am strâns sistemul de stropitori în favoarea bucuriei copiilor de a mângâia o pisică și de a putea studia o lume în miniatură, o lume plină de pisici, de nașteri, cu o ierarhie bine definită, cu pisoi mici și adulți care se protejează unii pe alții sau care se ceartă pe teritoriu. O lume fascinantă dacă ai ochi să o studiezi de-a lungul timpului. O lume care nu este foarte departe de lumea în care trăim noi. Lume care a ridicat un pic nivelul de fericire al copiilor și care ne-a schimbat viața la curte.

O lumea care pentru mine personal induce în continuare o stare nasoală și niște reacții alergice neplăcute. De ce? Pentru că interacțiunea dintre copii și pisici aduce alergenii în casa mea pe hainele lor. Chiar dacă nu avem pisici în casă, agentul declanșator de strănuturi este prezent în interiorul casei, agent transportat involuntar.

Fără să vrem, pentru că acum ceva vreme ne-am dotat locuința cu un uscător de rufe, am descoperit că are un program pe numele lui de scenă „Allergy care”. Fiind un băiat sensibil care reacționează pozitiv la cuvântul „alergie”, am citit mai mult pe această temă și am descoperit o nouă lume și o nouă metodă de a mai elimina o parte din greutățile vieții de alergic. Am citit cum programul respectiv face bucăți alergenii din textile prin diferite metode ce implică aburul și cum filtrele alea pe care le curăț eu din când în când conțin cam tot ce e în plus și dăunător pe hainele noastre. Pur și simplu mașina de uscat rufe le desprinde și le suflă de pe haine.

Am citit același lucru și pe diferite forumuri de la oameni care au pisici în casă și a căror haine prind tot ce înseamnă resturi de blană de la felinele din dotare.

E viața mai bună după ce am descoperit acest program? Probabil că da. Nu am făcut un studiu și nu am date concrete dar cumva, la cum văd că ies rufele uscate, am senzația că sunt libere de alergeni. Dar, da, de multă vreme nu am mai avut o criză nasoală de strănut în casă. Cel mai probabil că și uscătorul de rufe a contribuit la acest aspect.

Și pentru că aveam neclarități referitor la ce face mașina nostră de uscat rufe prin acest program căruia îi pasă de alergie (allergy care 😉 ), am întrebat la LG care e șmecheria și ce știe mai exact să facă. Răspunsul lor a fost următorul:

Apa colectata de la uscarea hainelor este incalzita si transformata in abur. Acesta igienizeaza hainele si reduce alergenii in proportie de 99.9%  (similar cu procesul care se realizeaza la masina de spalat cu aburi).

In plus, filtrul de scame, cu doua niveluri de filtrare, ajuta la eliminarea mai eficienta a scamelor care pot pastra acarieni sau alti alergeni din locuinta.

Deci pare că se preocupă de acest aspect al vieții noastre de alergici. În plus, în căutările mele am descoperit și o certificare (cred) dată de BAF (Vritsih Allergy Foundation) pentru acest sistem de LG DUAL Inverter Heat Pump Dryer. Detalii aici pe site-ul BAF.

Da, viața mea e mai ușoară decât era în trecut și cunoscându-mi pasiunea pentru gadeturi, cel mai probabil voi continua să caut chestiuni care îmi fac viața mai ușoară. Vă țin la curent 🙂 .

Modelu ce-l deținem este cel din poza de mai jos și poartă numele de Uscător de rufe LG RH90V5AV6Q cu pompă de căldură Dual Inverter | 9kg | Clasa A+++ | Condensator curățare automată | EcoHybrid | Wifi