Când am văzut cum tratează Corina și Anne agenții de vânzări, l-am contactat pe respectivul domn și l-am rugat frumos să-mi povestească și din punctul lui de vedere întâmplarea nefericită.

Iată răspunsul lui. Este exact ce mi-a trimis pe mail…

Mulțumesc pentru această oportunitate de a răspunde public.

Povestea mea începe așa. Le-am cunoscut pe cele două fete în câmpul muncii. Au venit la mine cu o cerere simplă de a le găsi apartament într-o zonă liniștită și la un preț rezonabil. Mi s-au părut foarte simpatice inițial. Erau drăguțe, comunicative și îmi făcea o deosebită plăcere să încerc să le ajut.

Într-o zi mă întâlnesc cu ele întâmplător între două vizionări. Am profitat atunci de oportunitate să le rog să-mi dea adresele lor de mail. Am zis să combin utilul cu plăcutul. Eu le trimiteam oferte special selectate și aveam ocazia să le cunosc mai bine. Ca agent de vânzări nu ești înconjurat întodeauna de persoane foarte simpatice. Chiar îmi plăcea de ele. Nu mai știu exact care cine era. Știu că era una cu picioare lungi și cealaltă cu ochii mari. În urma discuției a rămas că îmi trimit ele un sms cu adresele de mail.

Eram încântat. Ziua era din nou frumoasă. Nimic nu mă mai putea atinge. Intrasem la vizionare unde proprietarul încerca să-mi bage pe gât tot felul de îmbunătățiri închipuite care ar putea să crească prețul chiriei. Îl ascultam și-mi notam. Eram atent la detalii și la nuanțe pentru a extrage realitatea din spatele exagerărilor. Moment în care primesc un SMS. Arunc o privire pe furiș plin de speranță. Speram să fie un mesaj de la ele. Tresar puțin de bucurie până încep să citesc. Moment în care lumina scade brusc în cameră, vorbele proprietarului dispar în fundal așa ca un zgomot de fond și umerii mei se prăbușesc cu o viteză amețitoare. Citesc și nu-mi vine să cred. Citesc și lumea dispare din jur. Nu văd decât ecranul telefonului pe care scria „agentul grăsunel”. Da, era un mesaj de la ele. Dar nu ce mă așteptam. Gândurile încep să mi se învârtă în cap ca trenurile într-un depou. O fi un alint? O fi un mesaj prietenesc? Ce vrea să spună? E o nouă metodă de agățat?

M-am simțit copleșit. Da, sunt mai plinuț. Dar ce vină am eu că mama mea gătește atât de bine? Am și eu un suflet. Nu merit să fiu tratat așa. Sunt foarte deprimat și lipsit de orice vlagă de a mai face ceva în cariera de agent de vânzări. Cred că totuși ar trebui să fac ceva. Ar trebui să-l sun pe proprietarul ăla care a zis că e nutriționist. A zis că poate să mă ajute. Poate că totuși asta-mi lipsea în viața asta… niște prietene care să-mi spună adevărul. Două fete sincere care să aibă grijă de sănătatea mea.

Am uitat să vă spun. La jumătate de oră mi-au trimis și un sms cu adresa lor de mail. Oare să le contactez? Oare este începutul unei prietenii de lungă durată?

NR Povestea din spatele acestei drame o puteți citi la cele două fete pe blog urmând link-urile de la început.