Pentru că artistul din noi a descoperit camera 4K/1080P de pe telefon și vrem ca minunățiile noastre să fie insoțite de o muzică care să scoată în evidență secvențele geniale filmate de noi, avem nevoie și de o bază de date cu muzică de unde să ne alegem. Ne trebuie ceva care să fie royalty free.

Eu folosesc două variante.

Varianta 1 – Audioblocks

Pentru 100 USD pe an ai acces la o bază de date bine organizată și sortată (prin ranking) de alți utilizatori. Găsești acolo și sunete și alte efecte speciale.

100USD

Îți poți genera și o licență personalizată dacă ai nevoie pentru un client sau îți cer cei de la Youtube o dovadă că nu ai furat muzica de pe net.

licenseagreement

Varianta 2 – Youtube audio library

Au și ei o bază de date cu muzică royalty free pe care o poți accesa gratis. Poți downloada muzica direct de aici sau poți s-o adaugi peste clip în momentul în care upload-ezi clipul la ei.

Există muzică free, în sensul că poți să o folosești la liber fără să ai vreo plângere din partea autorului. Și îți poți monetiza conținutul liniștit din reclame. Am zis liniștit nu că o să câștigi bani. 🙂

youtubefree

 

Sau poți folosi melodia în anumite condiții impuse de autor:

youtubeconditii

Au și în varianta în care autorul melodiei își cere drepturile. În ce sens? În sensul că în clip-ul publicat de tine vor apărea reclame automat (indiferent de ce selectezi tu) și veniturile vor fi alocate autorului care a creat melodia.

youtubefaramonetizare

Au și o mică bază de date de sunete și efecte speciale. După cum se poate observa, în top este sunetul de bormașină! 🙂

youtubeefecte

 

Există și alte baze de date dar în general sau sunt foarte greoi de folosit (alea free mai ales) sau cer foarte mulți bani pentru o melodie. E drept că sunt unele melodii care merită și 100 EUR. Dar pentru nivelul de clipuri publicate pe youtube cele două variante de mai sus sunt suficiente.

Succes cu video vă urez! 🙂