Îmi doream așa ceva de multă vreme. Există tone de „cinematografe” online dar care oferă filme fără subtitrare în limba română.

Muvix vine pe piața noastră cu o inițiativă lăudabilă. Închiriere de filme online pe o perioadă de 24h. Este ca la hotel: îți încarci contul, dai drumul la film și te taxează automat :). Poți să vezi, să oprești să revezi și să urmărești filmul cadru cu cadru dacă ai chef timp de 24h.

Și să fim serioși… dacă cumpărați filmul din oraș ce mai faceți cu el după ce-l vedeți? Îl țineți în teancul ăla mare din colț care ocupă spațiul lampadarului care l-ați mutat în locul ghiveciului care a ajuns pe balcon și îngheață de frig. Și dacă downloadați filme tot aia se-ntâmplă… ocupați spațiu inutil pe hard (sunt sigur că sunt foarte rare aceste cazuri 🙂 ).

Muvix oferă un model de închiriere din vârful canapelei. Scăpăm astfel de stresul returnării DVD-urilor și de „ne pare rău dar filmul acesta tocmai a fost închiriat de altcineva acum 5 minute… ne pare rău”. Și gândiți-vă că puteți să închiriați un film oriunde v-ați afla și aveți net… în vârf de munte sau cameră de hotel. În principiu cu cât conexiunea la net e mai bună și calitatea imaginii crește.

Constrângeri:
Deocamdată funcționează doar în browserele de net ce au instalate Silverlight. Ceea ce-nseamnă că nu pot fi vizualizate decât pe un pc sau laptop (including Mac). Sunt sigur că se vor extinde și vor apărea și plugin-uri de Mediacenter și de telefoane mobile.

Paleta de filme oferită în acest moment este relativ restrânsă, dar se vor extinde pe măsură ce vor fi utilizați. Există un sistem mișto de request și de voting care le permite să culeagă feedback și să publice filmul la cererea spectatorilor.

În rest ce să zic… sper că au o infrastructură suficient de bine pusă la punct :).

Și da! Au subtitrare în limba română!

Răzvan

Mai multe detalii aici.