Oricât ar părea de ciudat, noi am investit timp și bani în Trafictube. Investim și întreținem site-ul cum putem noi mai bine. Avem o comunitate de 215 autori care au investit niște bani în niște camere de mașină și investesc timp pentru a produce conținut.

E foarte simplu pentru un redactor ProTV să preia un clip și să-l dea la TV. Îl ia, îl dă la editare pentru a-i scoate watermark-ul și precizează că sunt imagini amator.

Așa cum voi ProTV investiți muncă și bani pentru a produce conținut, așa și noi ăști mici din colț de pe trafictube încercăm să facem ceva asemănător.

Drepturile de autor? Chiar dacă ați găsit clipul pe net, legea spune că trebuie să aveți acordul autorului. Dar ce mai contează acum? Voi ProTV ați avut știrea și ați făcut cifrele de audiență. Ați câștigat banii cu munca noastră. Răul a fost făcut. Ce o să se întâmple? O să zbată niște amărâți pe blogurile lor și o să țipe că au fost furați. Așa și? Lasă-i să se zbată. E problema lor. Oricum nu-i aude nimeni.

Într-o zi când o televiziune o să-mi fure un clip făcut de mine o să-i dau în judecată și o să le cer daune de 1 leu. Măcar să se chinuie departamentul lor juridic. Poate așa juriștii lor o să-și informeze redactorii că furtul de proprietate intelectuală este ilegal.

Noi o să ținem site-ul ăsta așa cu “imagini amator” ca să aveți voi sursă de știri. Suntem aici pentru voi ProTV. O cafea? Un ceai? Un trabuc? Ce doriți… noi suntem aici să vă servim. Nu șefu, ne ocupăm noi de nota de plată.

Clipul original îl găsiți aici pe trafictube.

Știrile de la ProTV cu imaginile furate: