Pentru că eu și discurile mele merităm mai mult. 🙂

Dar și pentru că-mi doream un pickup care știe să se oprească singur. Cel puțin o dată pe săptămână găseam un disc care se-nvârtea în gol, cu acul pe el, de cu o zi înainte când am plecat val vârtej uitând să opresc muzica.

Așa că am căutat ceva de la Audio-Technica cu ceva sistem automat care să-mi facă viața mai ușoară (așa cum îmi aminteam că văzusem în copilărie la un unchi de-al meu). Deși eram mulțumit de Ion-ul meu mă deranja rău treaba cu opritul și faptul că nu avea capac (foloseam o husă pe care tot uitam să o pun).

Modelul este Audio-Technica AT-LP3 și arată și funcționează foarte bine.

Are buton de start și buton de stop, un sistem foarte util mai ales când intri dimineața în birou și pornești muzica ca șmecherul dintr-un click:

Se aude minunat deși urechea mea de programator nu face nicio diferență față de Ion-ul anterior. Parcă, parcă, se aude mai bine dar nu aș băga un deget în foc pentru susținerea acestei afirmații.

În schimb treaba cu oprirea automată îmi rezolvă toate problemele cu capul. Oprește discul și duce doza la casa ei foarte drăguț și scap astfel de orice grijă.

De ce insist eu cu pickup-ul? Pentru că mi se pare că am nevoie de un pic de disciplină în viața mea mai ales din punct de vedere mod în care îmi alimentez creierul cu muzică. Și da, între timp m-am mai deșteptat, sunetul de pe vinil nu este neapărat unul mai bun, cel mult mai cald datorită unui filtru care se aplică înregistrarilor înainte de a fi „imprimate” pe disc, filtru care elimină frecvențele care nu pot fi redate de un pickup datorită limitărilor mecanice. Și da, există servicii de streaming lossless care probabil sună mai clar și foarte apropiat de original, dar cumva prefer acest sunet mai cald și cumva mai „plin” redat de vinil.

Mai multe detalii despre Audio-Technica AT-LP3 găsiți la avstore pe site de unde l-am și achiziționat, dintr-un impuls, într-o dimineață când am găsit vechiul meu Ion învârtind în gol un disc.