Da, de trei ori da.

Un da pentru că este o consolă din secolul nostru și se mișcă minunat de repede față de PS4. Și interfața este la un nou nivel, da.

Un alt da pentru controllerele alea care au butoane active (trigger-ele) și simți mai bine jocul. Interacțiunea este genială mai ales în combinație cu căștile alea șmechere cu sunet 3D (pe testate).

Un ultim da pentru faptul că jocurile făcute pentru PS5 se mișcă și arată senzațional.

Eu am fost d-ăla care nu s-a-nghesuit și nici nu a vânat oportunitățile de a cumpăra PS5 și am stat cuminte într-un colț și am așteptat să vină stocul adevărat și să-mi cumpă relaxat. Într-o zi, mai pe la prânz, am constatat că s-a umplut facebook-ul pe grupuri cu console proaspăt cumpărate și am zis că e momentul să fac și eu acest pas important pentru societatea Baciu. Nu, nu a venit momentul ăla în care PS5-urile curg pe Dâmbovița gata a fi cumpărate, dar am reușit să găsesc una uitată într-un colț de etajeră pe un culoar de MediaGalaxy.

Așa că m-am pricopsit cu pachetul de mai jos (3500 lei fără controller-ul suplimentar).

Acum trebuie să fac cerere scrisă și aprobată de două birouri pentru a avea acces la Playstation de copiii mei. Cumva a redevenit centrul de entertainment electronic din mijlocul casei chiar dacă avem și alte gadget-uri care ne mănâncă timpul liber pe pâine caldă și proaspătă.

Și da, tot copiii mei știau deja că textura de pe controller este formată din elemntele siglei Playstation:

De unde cumpărăm? Pare că singura variantă bună constă în niște sesiuni de pre-orders care se deschid din când în când pe Altex sau MediaGalaxy, sesiuni pe care trebuie să le prinzi (cred că anunță pe Facebook sau undeva, nu-mi dau seama cum am putea urmări).

 

Desigur că se poate cumpăra și de pe emag la preț de speculă cu 4500 lei (în varianta fără căști și fără jocuri incluse).