De ce vreau să fac asta?

Vreau să previn pe cât pot eu fraudarea alegerilor în orice direcție. Se pare că practica curentă de a fura este în perioada cea mai intensă a zilei… la numărarea voturilor. Dacă nu sunt observatori din afară, se adună reprezentații partidelor și majoritatea buletinelor de vot favorabile unui partid care nu are reprezentant în secție sunt redistribuite la numărătoare partidelor cu reprezentați în secție. Aș vrea să nu se întâmple asta. Sper să nu iau bătaie din acest motiv. E foarte greu să lupți cu oamenii îndoctrinați care merg pe principiu „așa face toată lumea” și care sunt convinși că fac un bine României când fură voturi.

Vreau să dau un exemplu și să atrag în această mișcare cât mai mulți oameni care să supravegheze alegerile. Vreau să opresc această „împărțire” a voturilor la sfârșit de zi. Măcar ne asigurăm că rezultatele alegerilor sunt reale nu decise de niște oameni de la partid trimiși în secțiile de votare să facă tot ce pot să fure cât mai mult.

Vreau să atrag și alți oameni din online să se înscrie ca observatori și să atragă după ei comunitatea lor. Nu doar să scrie cât e de nasol în România și cum o să câștige sacoșele cu ulei și zahăr. Mi-aș dori să participe activ în supravegherea alegerilor. Avem această posibilitate. Nu trebuie decât să stăm la numărătoare și să sunăm la 112 dacă vedem pe cineva furând.

Sper ca exemplul nostru să atragă oamenii la vot. Uite, ne-am adunat acești observatori independenți. Veniți la vot și noi vom face tot ce este posibil ca votul vostru să fie luat în considerare.

Cum voi face asta?

Sincer? Încă nu știu. Am studiat un pic legislația și se pare că trebuie să mă înscriu într-un ONG (nu aș vrea să mă înscriu pe listele unui partid) și să fiu acreditat. Voi studia puțin problema și voi reveni.

Dacă vreți să vă înscrieți alături de mine, am să vă rog să-mi lăsați un comentariu mai jos și revin cu detalii. Promit că nu spamez. Voi reveni cu informații concrete și relevante.

Dacă știți un ONG care organizează voluntari observatori pentru alegeri, dați-mi un semn vă rog.

UPDATE 1 : Am primit de la Oltea recomandarea să mă înscriu aici pe Fiecare vot contează. M-am înscris deja. Aștept instrucțiuni. 🙂

UPDATE 2 : După cum spune Ciprian, cele mai multe mizerii se fac în secțiile de votare din zonele rurale. Dacă aveți posibilitatea să vă înscrieți în astfel de zone ar fi minunat.

Observații

Nu așteptați schimbarea în vârful patului cu telecomanda în mână. Nu stați să vă plângeți în cercul vostru de prieteni despre cum suntem călcați în picioare de niște infractori. Urmeaza perioada aia din an când vom avea poze pe toate gardurile cu infractori zâmbind candid si liniștitor din seria „suntem în continuare aici, nu vă faceți griji”. Haideți să ne folosim de instrumentul democratic pus la dispoziția noastră de generațiile trecute care au luptat pentru acest drept. Avem puterea de a schimba ceva. Avem o ștampilă care ne poate decide viitorul. Ieșiți la vot. Eu mă voi asigura că votul tău este luat în considerare, indiferent de opțiunea ta și opțiunea mea politică.Haideți să ștergem zâmbetul ăla sfidător de pe fața hoților care nici măcar nu ne conduc. Sunt doar câteva grupuri infracționale care își împart banii strânși din taxe și impozite…

dreamstime_m_56895114.jpg

Poză de aici: © Andrey Popov | Dreamstime.com – Criminal trying to access ballot box