E enervant, te pierzi în mesaje sau conversație, începi să ignori ce se-ntâmplă în trafic în jurul tău și ajungi să faci accident. Da, știu, este important. E un client. E un post pe Facebook care nu poate să rămână necomentat. E un mesaj care trebuie tratat imediat cu un răspuns aspru. Este mai important decât viața voastră și a celor din jur.

Telefonul la volan a ajuns să fie un mijloc de luptă pentru eradicarea plictiselii în trafic. Ajungem să-l folosim din ce în ce mai mult și să ne adâncim în lumea lui până constatăm că ignorăm complet mediul din jurul nostru. Găsiți fraților altceva. Eu ascult în draci audiobooks. Este ca și când cineva lângă mine mi-ar citi cu intonație dintr-o carte. Este cea mai bună soluție.

Și dacă treaba asta nu vă convinge, poate un mic câștig material vă ajută. A apărut pe piață o aplicație pe numele SafeDrive (iOS și Android) care stă într-un colț și numără. Numără puncte pe măsură ce nu folosești telefonul când ești la volan. E un incentive foarte mișto! Faza este că poți să transformi punctele alea în vouchere de discount la diverse produse prezente în marketplace-ul aplicației. De exemplu, poți cumpăra cea mai bună cameră video auto cu un discount de 10% dacă acumulezi 150 de puncte.

Practic stai și nu faci nimic. Adică faci. Conduci fără să bagi în seamă telefonul ăla. Conduci și câștigi bani într-un final. Îți rămâne un rest de la ce vrei să cumperi. 🙂

IMG 7534