La Gomera este pentru noi cei cărora ne place să consumăm un film bun. Să consumăm munca unor oameni care au muncit pentru a ne ține cu sufletul la gură o oră jumate într-o sală de cinema.

La Gomera este un film românesc ieșit din tiparele filmului Românesc, lipsit de acea amprentă a societății noastre care plasează toată acțiunea într-un decor sumbru a realității care ne înconjoară.

La Gomera este o producție cinematografică plină de umor, cu glume finuțe și aluzii subtile strecurate în mijlocul acțiunii exact când te aștepți mai puțin. Cumva mie mi se pare că ăsta este de fapt stilul lui Porumboiu, de a te pune într-o situație tensionată și de a-ți întrerupe povestea din capul tău cu ceva neașteptat.

La Gomera este un film lipsit de efecte speciale și tranziții sofisticate. La Gomera este un film pur, de acțiune, concentrat în totalitate pe firul epic și a cărui final nu îl ghicești până la scena de final.

La Gomera este un film pe care trebuie să-l vedeți în cinematografe zilele astea dar nu neapărat pentru potențialul lui de Oscar.

Pentru La Gomera, Porumboiu are de la mine un Oscar. Ar putea să aibă și de la tine și de la ceilalți și de la noi toți câte un Oscar. Satisfacția maximă a celor care au muncit la acest film este succesul pe care îl are proiecția în cinematografe. Da, ar fi drăguț să primească și un Oscar să ne mândrim și noi cu succesul lor, dar nu acesta trebuie să fie motivul pentru care ne ducem să-l vedem.

La Gomera este un film pe care trebuie să-l vedeți.

Și dacă eu nu v-am convins, aveți mai jos și trailerul filmului: