E timpul să decizi tu (legal) ce faci cu 3,5% din impozitul tău. E timpul să redirecționezi banii respectivi către o cauză mai bună, către o entitate care chiar investește banii din impozit direct într-o cauză utilă societății în care trăim.

Organizația Salvați Copiii România dorește să ducă la bun sfârșit sarcina de reducere a mortalității infantile și are nevoie de implicarea noastră, a tuturor.

De-a lungul timpului, Salvați Copiii a creat o rețea de sprijin imediat, prin dotarea maternităților cu aparatură medicală indispensabilă salvării nou-născuților prematur. Numai în ultimii 7 ani, Salvați Copiii a investit aproape 4 milioane de euro în dotarea a 88 de maternități și secții de nou-născuți din 41 de județe ale țării cu aproximativ 515 echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 42.000 de prematuri.

Fiecare contribuabil poate intra în rețeaua de ajutor imediat a maternităților redirecționând 3,5% din impozitul pe venit către cauza prematurilor, prin Salvați Copiii România. Este un mecanism de implicare gratuit și foarte eficient, care se rezumă doar la completarea și depunerea Formularului 230, care poate fi descărcat de aici

Există două variante prin care tu decizi unde ajung cei 3,5% din impozitul impus de stat.

Varianta 1

Formularul 230 dacă în 2018 ai avut venituri din salarii sau din pensii, sau Declarația unică dacă în 2018 ai realizat venituri din activități independente.

Completează formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Salvați Copiii sunt precompletate.

Trimite formularul completat, pâna la data de 15 martie 2019. Ai la dispoziție următoarele modalități de trimitere:

  • direct la registratura administrației financiare de care aparții sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
  • Organizației Salvați Copiii la adresa: Intrarea Ștefan Furtună 3, Sector 1, București.

Varianta 2

Pentru anul fiscal 2019, poti alege de acum sa redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit prin intermediul companiei pentru care lucrezi, cu o cerere (model precompletat parțial) adresată departamentul economic/resurse umane, folosind următoarele date:

  • denumire a entității non-profit: Organizația Salvați Copiii
  • cod de identificare fiscală: 3151288
  • cont: Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU, IBAN RON: RO15RNCB0071011434790005

Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.

Puteți opta pentru ambele variante, desigur.

Detalii despre Salvati Copiii și modalitățile prin care puteți ajuta le găsiți aici.

4 week old premature babygirl