Dacă vi se potrivesc, desigur. Nu e obligatoriu. 🙂

Primul gadget este o mască să zicem de snorkeling de la Decathlon. Eu sunt d-ăla care a învățat să înoate de nevoie într-un lac fugărind un submarin cu telecomandă care nu mai răspundea la comenzi. Tot ducându-mă după el în larg la un moment dat nu am mai atins fundul și am început să înot ca un cățeluș. După aia m-am mai uitat în jur și am început să mai învăț niște mișcări de craul și bras dar așa cât să fac o lungime de bazin că obosesc. Nu am învățat să respir în timp ce înot iar faptul că trebuie să stau cu capul în apă câteva secunde instalează panica instant. Deci înotul este pentru mine ceva mai mult de supraviețuire decât ceva de relaxare.

Asta până astăzi. Știu că înotătorii profesioniști o să râdă de mine dar cumva acum, la 40 de ani, am descoperit plăcerea de a înota cu masca asta de la Decathlon. E genială. Am mai încercat cu tuburi d-alea de snorkeling dar aveam tot timpul o senzație că trebuie să elimin chestia aia din gură urgent. Cu masca asta totul e minunat. Înot relaxat lungimi de bazin câte vreau eu, stau doar cu capul în apă și brusc a început să-mi placă să mă bălăcesc (că nu pot să-i zic înot 🙂 ).

Se așează foarte bine pe față și în câteva secunde găsești și poziția ideală. Nu e deranjantă ca ochelarii de înot care-ți scot ochii din orbite și ai și vedere periferică cât cuprinde. Cred că e foarte mișto să studiezi bancurile de pești. O să testez treaba asta în două săptămâni în Grecia. Nu se aburește deloc și când bagi capul mai adânc în apă sau te lovește un val, nu intră apă prin supapa aia. E foarte mișto construită.

Am totuși senzația că dacă ai barbă d-aia hipster-like nu ai cum s-o folosești. Eu eram nebărbierit de vreo 3 zile și nu am avut probleme. Dar nu cred că se potrivește la bărboși.

O recomand maxim. Costă 99 lei la Decathlon. Se găsește în patru variante de marime și mai multe culori. Nu am găsit nicăieri varianta L/XL așa că mi-am cumpărat M/L. Cumva, deși am capul mare, am reușit să o potrivesc.

Al doilea gadget este o husă subacvatică universală pentru telefon. Copii s-au bucurat maxim de ea. S-au filmat pe sub apă cu telefonul și nu le venea să creadă că rezistă.

E foarte mișto construită și se-nchide cu 6 rânduri de „zip-lock” sau cum i-o zice. Acum producătorul afirmă că rezistă până la 30m adâncime. N-o să ajung niciodată să testez asta. Poate doar cu o sfoară foarte lungă. 🙂

Vine în dotare și cu panglică ca să poți să-ți atârni telefonul de gât când intri în apă și să n-ai vreo surpriză că-l pierzi prin nisipul de pe fundul mării. Touch-ul, deși mai greoi, rămâne funcțional. Cititorul de amprentă nu funcționeză, desigur. Mie mi se pare mișto să ții telefonul în husa aia tot timpul cât ești la plajă ca să-l ferești de nisip, apă și stropi de apă.

Costă 79 lei. Mie mi-a intrat un iPhone 6s Plus cu tot cu carcasa de protecție care este destul de voluminoasă pentru că-i d-aia shockproof.

Revenind, copii au fost foarte încântați 🙂 :