Din trei motive.

1. Trebuia să schimb ceva în viața mea după 10 ani de lucrat la Microsoft. Un fel de middle age crisis în IT.:)

2. Foloseam iPhone care se mișca mult mai bine față de orice HTC cu Windows Mobile. Aici n-am înțeles niciodată cum din cel mai tare producător de SO pentru telefoane mobile în perioada în care Apple se juca cu mp3-ul în țărână, a ajuns să piardă bătălia la nivel de smartphone-uri. Oricum pare că-și revin cu Windows Phone 7.

3. Cel mai important: aplicațiile de prelucrare video nu crash-uiesc când îți e lumea mai dragă. Că e vina mea că nu am stat să caut codec-urile cele mai bune. Că e vina Microsoft. Că e vina Adobe că n-a compilat aplicațiile pe Windows cum trebuie. Habar n-am. Cert este că pe Mac nu am avut probleme. Și aici aveam mare nevoie pentru trafictube.

Trecerea a fost destul de grea. Mă așteptam să nu înțeleg nimic. Până la urmă am realizat că e tot un sistem de fișiere și tot o înșiruire de aplicații. Că le vezi în Aero sau rulează sub Leopard… cui îi pasă! 🙂 Așa că să nu vă mai aud cu Mactarzi sau fanii lui Bill. Tot niște sisteme de operare sunt doar că banii voștrii se duc în direcții diferite (în speță tot la americani).

Ce mi-a lipsit din toată această trecere este Office-ul. Am avut Office 2008 pentru Mac dar nu l-am utilizat niciodată. Parcă era compilat cu ciudă (adică în debug mode). Porneam Wordul în cam 30 de secunde iar dacă porneam și Excelul, ventilatoarele începeau să vuiască. Iar Entourage-ul (outlook-ul pentru mac) nu se conecta la Microsoft Exchange!

În seara asta mi-am pus Office 2011 pentru Mac. Arată a office-ul pe care-l știam eu. Uitasem să vă zic: vechiul office avea și ferestrele în modelul mac și nu înțelegeai de unde să dai fontul mai mare… nu mai zic de pivot tables. 🙂 Și cel mai mult și mai mult… Am outloooook! Am calendarul și contactele la un loc cu mailul. Îm sfârșit! Am notificări de new mail cu preview! Am ce aveam pe windows! Ura! Aplicația de mail de la Apple este simpluță, muuult prea simpluță!

Acum viața mea alături de Mac este desăvârșită! Stau de o oră și scriu mailuri inutile numai să mă bucur de outlook. Cred că mi-a fost dor! 🙂