Phablet-ul sau phableta, în funcție de ce credem că e mai mult Phone sau Tablet, ne va acapara viețile în câțiva ani.

Acum este un fel de struțo-cămilă urâtă de toată lumea. Este prea mare, este incomod de ținut în buzunar, arăți de parcă ai vorbi la laptop când îți suni prietenii și ai nevoie de o sacoșică ca să-l cari.

Cu toate astea, eu cred că va fi device-ul viitorului. De ce? Din mai multe motive:

  • Are ecranul destul de mare pentru a prelucra mai ușor pozele, pentru uitatul la filme și pentru browsing-ul mai lejer. După două săptămâni cu Iphone 6 Plus, mă uit cu milă la vechiul meu iPhone și de fiecare data când iau telefonul soției să fac ceva mi se pare că am în mână o tehnologie foarte veche cu un ecran meschin de mic. 🙂
  • Dimensiune mai mare înseamnă baterie mai mare. Nu mai am această grijă. Mă întorc uneori seara acasă cu baterie 50%. Nici nu mai folosesc încărcătorul de mașină la drumurile prin localitate când folosesc Waze-ul.
  • Am eliminat nevoia de a căra după mine un iPad mini. Nu am mai folosit iPad-ul de când am telefonul cel nou pentru nimic.

Știu că o să faceți mișto de mine și că n-o să mă credeți, dar phablet-ul will be the future. M-am obișnuit cu asta. Și colegii mei de la corporație râdeau de mine când vorbeam la primele PDA-uri cu telefonie inclusă. Acum majoritatea folosesc așa ceva. 🙂

Sunt convins că vor apărea și pantaloni iPhone 6 Plus Ready. În curând! Foarte curând! 🙂

wp_20141029_20_05_05_pro