horia_gerogescuÎnvățături de la Horia Georgescu. Adică de la șeful ANI. Un exemplu demn de urmat.

Povestea e simplă și înțeleg că e o practică obișnuită printre cei cu permisul suspendat.

I se ridică permisul de conducere și primește o suspendare de trei luni. Ce face prietenul nostru? Ce face toată lumea. Se duce și contestă în instanță procesul verbal. Ce se întâmplă în acest moment? Practic se suspendă executarea pedeapsei până la soluționarea cazului în instanță. Ce zice procedura? Te duci și-ți iei un certificat de grefă cu care te duci la poliție și le dovedești că ai contestat procesul verbal. Ei înscriu în sistem suspendarea și îți înmânează permisul pe perioada cât se judecă cazul tău. Nu există altă metodă prin care poliția rutieră să afle că tu ai depus contestație. Nu există vreun sistem informatic intre instituții care să automatizeze acest lucru. Procedura este asta. Iei certificatul și dai certificatul.

Și aici e toată șmecheria. Te faci că uiți să depui certificatul la poliție. Te faci că ai treaba multă și n-ai timp. Legal pedeapsa este suspendată. Legal ai voie să conduci liniștit. Atâta tot că poliția nu știe acest lucru și în sistemul lor ei încep să execute pedeapsa și să înceapă să numere cele trei luni de suspendare. Și când se termină, te duci să-ți ridici permisul de la poliție fără a mai depune niciun certificat. În acest moment nu-ți mai pasă de ce decide instanța în legătură cu contestația ta și renunți la judecată. Din punct de vedere poliție tu ți-ai executat pedeapsa deși tu, în tot acest timp, ai condus cu certificatul de grefă în buzunar.

Totul este să nu ai ghinion și în perioada asta și să te oprească poliția pentru un control și să constate că la ei în sistem ai permisul suspendat. În cazul lui Horia Georgescu, asta a durat două săptămâni. Iese un pic de scandal, ți se întocmește un mic dosar penal și cel mult primești o amendă. Dar tu ai condus legal. Oficial, când ai depus contestația tu nu mai ai permisul suspendat. Din acest motiv primești și NUP în câteva luni. Bine, în cazul șefului ANI în trei zile pentru că nu e frumos ca un domn integru ca el să aibă cazier și să nu doarmă noaptea.

Știu că agenția asta națională se ocupă cu alte probleme de integritate. Dar măcar titulatura ar putea să vă oprească din a face astfel de mânării că nu știu să le spun altfel.Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • inca am permisul fizic insa politia mi-a cerut sa
  • Politia nu mi-a suspendat permisul fizic insa mi sa cerut sa il prezint la sectie pt a fi suspendat ce pot face
  • Poți sa te judeci dacă ți a fost suspendat permisul
  • Poți sa te judeci dacă ți a fost suspendat permisul și sa îl redobandesti