După ce am testat toate chinezăriile și ceva de la Chipolo și ceva produs românesc care promitea marea cu sarea, după ce m-am codit să-mi cumpăr originalul pentru că mi se părea scump, mi-am dat seama că am cheltuit mai mulți bani pe tot felul de parodii și nu am încercat originalul care e pe piață de câțiva ani: Tile.

Tile este un dizpozitiv care se conectează pe bluetooth la telefonul tău și pe care îl poți agăța la chei, îl poți pune în portofel sau atașa la tot felul de alte lucruri pe care le pierzi de obicei prin casă sau pe la birou. Comunicarea este în două sensuri: poți să găsești cu telefonul lucrul la care este atașat dispozitivul Tile și invers poți să găsești telefonul dacă l-ai pierdut și ai un Tile la brelocul de la chei.

Mă joc cu Tile de câteva luni și mi-a salvat o groază de timp și m-a degrevat de o tonă de nervi. Pur și simplu funcționează. Ai aruncat cheile pe masă și între timp un copil și-a pus ghizdanul deasupra? Pui mâna pe telefon și găsești cu ajutorul aplicației cheile. Poți să vezi și unde au fost “văzute” ultima oară, poți să le dai un “bip” și Tile-ul atașat începe să cânte sau poți să le marchezi ca pierdute. Aici e partea mișto că le poți găsi cu ajutorul comunității. Dacă ai noroc și un alt utilizator de Tile trece prin zona unde ai pierdut tu cheile, aplicația de anunță și le poți recupera. Bine, asta funcționează dacă serviciul este folosit de o masă critică de oameni în zona în care îți desfășori activitatea.

Revenind, cum spuneam mai sus, pur și simplu funcționează. De câte ori nu găsesc telefonul/portofelul/cheia de la mașină/cheile de la casă/geanta, nici măcar nu mă mai chinui să-mi amintesc ce am făcut ultima oară și folosesc Tile. E genial.

Ce nu-mi place este că deși ai opțiune să te anunțe dacă ai uitat ceva acasă sau în urma ta, te notifică la 2 kilometri de casă. E bine că te notifică dar mi-aș fi dorit să facă asta mai repede ca să mă pot întoarce și să nu pierd prea multă vreme.

Și nici nu se compară cu alte chinezării de pe piață la care ba nu merge aplicația, ba nu se potrivește bateria, ba și-au pierdut setările de bluetooth. În plus funcționează cu baterii din alea pastilă pe care le găsești pe toate drumurile, chiar și la Ikea.

Mai multe detalii găsiți aici.Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • lucruri găsit e