Da, sunt un sensibil, recunosc! 🙂 Urăsc aparatele de ras cu lamă pentru că stau tot timpul încordat așteptând momentul în care o să mă ciupesc, iar aparatele de bărbierit electrice îmi irită fața de zici că m-a bătut cineva. Din acest motiv mă bărbieresc rar și doar dacă nu mă mai suport sau am o întâlnire la care trebuie să mă prezint sub forma mea de om serios.

Am încercat orice tip de lame, de unică folosință, cu zeci de rânduri ca alea de la Gillette și am deținut vreo zece aparate electrice care promiteau că n-o să simt nimic.

Zilele trecute am văzut la Vali o jucărie nouă de la Philips (One Blade) (nu dați click, are niște poze groaznice! 🙂 ). Ceva, zic ei, hibrid între lamă de ras și aparat electric. Inițial am crezut că e ceva ca parodiile alea de la Gillette care pe lângă lamă au și un vibrator în mâner… Dar curios fiind din fire și pentru că este un subiect care mi-a marcat viața, am zis să citesc mai mult. Și prezentările de marketing m-au convins. Și am vrut să-mi cumpăr din România. Și se pare că nu se vinde-n România. Și ieri m-am hotărât să cumpăr de pe Amazon chiar dacă a costat cu 85 lei mai mult. Și astăzi a venit jucăria. Și este absolut genială!

Am testat-o astăzi și pentru prima oară-n viață m-am bărbierit relaxat. Serios vorbesc. N-am fost niciodată atât de relaxat în timpul acestui proces. Rezultatul este unul satisfăcător. Nu e nici „piele de bebeluș” așa cum obții în urma bărbieritului cu lama dar nici acel rezultat aspru obținut în urma bărbieritului cu mașină electrică. Este undeva la mijloc. Și este foarte bine!

Despre Philips One Blade: are un cap hibrid care poate fi folosit și uscat și umed, se poate clăti cu apă, are o baterie încărcabilă în mâner și „lama” trebuie schimbată o dată la 4 luni. Și nu pișcă pielea. Și nu irită pielea. Și sunt extrem de încântat din acest motiv! 🙂

Rezultatul în baie este unul pe care îl generează și o mașină de tuns barba… zboară peste tot. 🙂 Dar aparatul nu se înfundă, nu trebuie clătit în timpul folosirii și poți să folosești mișcări lungi (să nu stai să te bărbierești în trepte).

În pachet sunt incluse două lame hibride și patru distanțiere pentru tuns barba. Deci poate fi folosit și de hipsteri. 🙂

Aparatul costă 199 lei la eMAG.

Eu l-am cumpărat de pe Amazon DE cu 39.07 EUR + 13.12 EUR (next day delivery). (adică vreo 235 lei)Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • cea mai buna lama de barbierit piele sensibila