Am întrebat ieri ce Android m-ar convinge să renunț de la iPhone 6s Plus și am zis să fac un rezumat a telefoanelor menționate și un top pe baza feedback-ului primit.

Spre surprinderea mea, fiind un un Apple fan boy, câștigătorul este OnePlus. Este un brand de care nu auzisem decât tangențial. Dar se pare că lumea este mulțumită pentru că are Android-ul cel mai curat, se mișcă foarte rapid și producătorul are grijă să facă update-uri.

Pe locul doi, datorită prețurilor practicate, a ieșit Huawei. Lumea este mulțumită cu performanțele ok pentru prețul plătit.

Pe locul trei, foarte aproape de Huawei, vine Google Pixel. Lumea îl cumpără pentru că este produs de tata și mama lu’ Android și pentru performanțele bune.

Pe locul patru, pentru robustețe, a ieșit Samsung Galaxy.

Locul cinci, foarte aproape de Samsung, Xiaomi. Recomandat mai ales de cei un pic mai tehnici decât utilizatorul obbișnuit.

Locul șase, fără un motiv anume, a fost ocupat de LG.

Au mai fost menționate tangențial: Lenovo, Essential, Sony, Nokia și Allview. Spre surprinderea mea, nu am avut nici o recomandare de HTC.

Mențiune: TOP-ul de mai sus nu are la bază o analiză științifică. Se bazează doar pe feedback-ul primit pe blog/facebook/mesagerie privată.

În concluzie, OnePlus 5-ul pare o alegere destul de bună și care mă pune pe gânduri în aventura mea de a schimba iOS-ul pe Android. 🙂