Am fost sceptic, recunosc. Mi l-a recomandat Mara într-o zi după ce am epuizat toate subiectele legate de pantofi. Dar, conform standardelor, viața mea în materie de bureți s-a schimbat radical.

Nu, nu este o șmecherie de marketing, E un burete care se ocupă de mizeria greu de îndepărtat. Am curățat cu el arsură de pe tigăi și oale lăsate prea mult pe foc, scurgerea de la chiuveta din bucătărie care arată acum ca scoasă din țiplă și mizeria aia care nu se mai lasă desprinsă de pe electrocasnicele folosite multă vreme în bucătărie. Nu mai zic de băi, l-am folosit pe gresie și sanitare pe acolo pe la colțuri unde se formează chestiuni nasoale și rezultatul este fabulos.

Și le curăță de parcă n-ar fi fost niciodată murdare. Fără chimicale și fără prea mult efort. Curăță jeg din ăla care nu trece cu chimicale și nici nu vrei să-l cureți cu ceva abraziv.

Funcționează așa ca o radieră mare și moale care șterge mizeria de pe orice. Eu sunt convins că a fost descoperit când cineva a încercat să folosească niște burete din ăla de protecție la transport pe post de burete de vase pentru că așa și arată și se simte la atingere.

Și nu, nu înlocuiește buretele clasic. Nu absoarbe apa, deși îl umezești când îl folosești, și se rupe destul de ușor. Nu are consistența unui burete clasic de vase. De aceea îl folosești doar ca să cureți zonele nasoale după care clătești sau ștergi cu altceva.

E genial, vă zic! Una dintre cele mai bune recomandări primite în ultima vreme. Bine, și eu am pus-o la cheltuială pe Mara cu un dezumidifcator, așa că suntem chit!

Buretele de care povestesc este de la Sano (17 lei 6 bucăți la emag). Dar există și alți producători pe piață și se găsește și prin supermarket-uri, dar nu am testat așa că nu pot să mă pronunț.