Și aș fi putut să le arunc pe rând la fiecare doua zile. Da, cam asta aș putea să fac cu cei 5000 de USD pe care aș fi putut să-i cheltui din greșeală pe roaming. Cum?

Sunt într-o excursie de 10 zile în SUA. Am constatat că cu mare reținere consum 150 MB / zi. Fără muzică și fără Netflix și fără youtube. Doar mailuri, Waze, browsing de net și postări scurte pe Facebook. Practic cei 400 MB incluși în abonament pentru zona 2 se consumă în două zile și un pic. Mai rămân 7 zile în care tariful de roaming este de 3,45 EUR + TVA pe mega. Asta m-ar costa 615 EUR / zi care se traduce în 4310 EUR / 7 zile sau 5069 USD. Bani de care mi-aș putea cumpăra 5 iPhone X cu cartelă prepaid cu 5 GB.

Ce mi se pare mie nasol în toată povestea asta este că se merge la mica ciupeală. Mai iei un ban în plus unui abonat care nu se prinde la timp. Îi mai scapă unuia un film pe Netflix cu WiFi-ul oprit și la sfârșit se trezește că a văzut un film de 1000 de dolari. Ai ce face? N-ai ce face. Scrie în contract și pe site. Trebuie să plătești, ne pare rău! În rest cred că mai plătesc doar oameni de nivelul executive din coroporații care nu-și pot întrerupe activitatea pentru că au expirat cei 400 de mega.

Nu, nu ai posibilitatea să optezi pentru „dacă se termină cei 400 de mega oprește-mi net-ul”. Nu ai posibilitatea să mai cumperi niște mega la un preț mai decent. Nu mai există acel roaming pe zi care te taxa cu 5 EUR/zi când erai în roaming și foloseai net-ul inclus în abonamentul de acasă.  Dacă ai noroc, nimerești o dată de facturare la mijlocul perioadei în care ești în excursie și îți poți dubla traficul pentru că se resetează contorul. Eu am ajuns în SUA pe 15 mai și factura a fost emisă pe 14 mai. Deci pa!

Da, de 5000 de USD puteam să-mi cumpăr, o dată la două zile, un iPhone X de la Best Buy cu tot cu date incluse și puteam să-l arunc după două zile ca să-mi cumpăr unul nou.

M-am simțit ca acum 17 ani când veneam în SUA și țineam telefonul închis ca să nu mă sune careva că mă costa 10 USD minutul de incoming call.

Așa că m-am dus și mi-am cumpărat un mifi (un router portabil cu baterie și conexiune la net 3G/4G) cu 100 USD de la AT&T cu 5 GB de date pe lună. 50 USD mifi-ul și 50 USD cei 5 GB de date. Avantajul este că mifi-ul îl voi folosi și la anu’ în SUA.

Cel mai tare este că am găsit la Best Buy un model care știa de problema cu provider-ul meu de telefonie din România:

PS Îmi cer scuze pentru gluma deplasată dar este în conformitate cu tariful deplasat. Da, știu, tarifele de interconectare sunt mari…

Cred că dacă eram pe prepaid îmi era mai simplu să-mi „reînnoiesc” datele în romanig.

UPDATE Și iată că există o ofertă de 15 EUR la prepaid care are la beneficii 1000 MB în SUA. QED. Încă un motiv să-mi retrag abonamentele. Și la prepaid nu poate să-ți ia nimeni banii pe care nu-i ai în contul cartelei. Așa că la depășire te oprește automat.

Și ca paranteză, nimic nu mă bucură mai mult decât treaba asta că n-o să mă mai sune operatorul să-mi fac o ofertă de neuitat care să mă mai țină în rețea încă doi ani cu promisiunea unui telefon mai ieftin (pe care nu l-am luat niciodată pentru că nu există) și un abonament mai ieftin cu 50 de cenți. Să vină prepaid-ul! Să ne facem de cap. Am 5 abonamente de care vreau să scap.Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • Cartela prepaid Telekom pareri forum