Zilele astea sunt dominate de o nouă mizerie pusă pe masă de statul român despre care nici nu mai are sens să-mi exprimă părerea.

Am căutat un pic sisteme de alarmă pentru protecție personală, sisteme cu care să atragi atenția celor din jur că ești în pericol. Din păcate în România nu prea se comercializează decât chinezării ieftine aduse la comandă de pe niște site-uri mai dubioase.

Anyway, produsul la care m-am oprit este un breloc care la o tragere a inelului scoate un sunet de 120 db (dureros pentru urechi). În sensul că alarma e mai zgomotoasă decât un jumbo jet la decolare.

Bine, este utilă dacă și spiritul civic a celor din jurul tău este la un nivel ridicat. Oricum, e un sistem de protecție în plus care atrage atenția celor care ar putea să-ți ofere ajutor. Sau poate atacatorul se sperie și fuge pentru că nu vrea să fie prins.

E produsă de Troika și se găsește la emag aici pe roșu sau aici pe gri (106 lei).

Poate fi purtată în geantă, agățată la o gaică de la pantaloni sau ca breloc de chei. Așa la prima vedere pare și foarte rezistentă fiind construită din metal.

PS Pentru că internetul este plin de cunoscători, link-urile sunt neafiliate. Nu încerc să profit de pe urma unor tragedii. Nu sunt politician.