Pentru că data trecută am muncit de mi-a ieșit pe nas la un clip amuzant (cel puțin pentru câțiva dintre noi) pe care toată lumea l-a luat în serios, ocazie cu care am constatat că e plină lumea de specialiști statisticieni, am decis să pun pe tapet o versiune ceva mai serioasă a acestui experiment.

Despre ce este vorba?

Vreau să stabilim o dată pentru totdeauna care este marca de autoturism ai cărei șoferi semnalizează cel mai puțin. Și pentru asta avem nevoie de cât mai multe date culese din trafic, din cele mai diverse locuri și de pe cât mai multe tipuri de drumuri.

De data asta merg pe varianta unei aplicații pentru că un montaj video este exclus mai ales în versiunea cu statistici care se actualizează pe parcurs. E o aplicație simplă în care poți adăuga butoane și care la fiecare apăsare mai adaugă o unitate la numărul total pentru respectiva marcă auto. Este simplă și eficientă. Eu o folosesc de două săptămâni și screenshot-ul de mai jos este ce am cules eu până acum.

Cu ce puteți ajuta?

Așa că, dacă vreți să ajutați acest exepriment, vă invit să vă alăturați prin instalarea uneia dintre aplicațiile de mai jos și folosirea acesteia când remarcați un autoturism care nu semnalizează deși, legal vorbind, ar fi trebuit să facă asta. Finalul va fi pe 31 martie când voi strânge toate datele de la voi și voi face o statistică finală. Sper ca până atunci să obțin și date despre mașinile înmatriculate în România cu o împărțire pe mărci. Vom suprapune datele culese de noi peste această statistică pentru un rezultat cât mai apropiat de realitate.

O să vă rog să comentați aici pe blog cu ceva gen “particip” pentru a ști la ce să ne așteptăm să avem la final. Rezultatele le voi culege sub ce formă vă este mai ușor: screenshots, export din aplicație etc. (pe adresa contact@razvanbb.ro )

Aplicații

Am căutat aplicații simple care știu să numere chestiuni.

Eu folosesc Conters+ pe iOS disponbili aici.

Pentru Android am găsit două variante (pe care nu le-am testat dar par că fac ceea ce ne dorim): Counter – Thing counter app și
Thing Counter . Dacă aveți altă variantă nu e o problemă. Așteptăm chiar sugestii.

Sfaturi

Nu vânați și nu ieșiți la vânătoare. Dacă vedeți pe cineva care nu a semnalizat, rețineți marca autoturismului și băgați un “+” în aplicație la următorul semafor. E mult mai important să fiți atenți la drum și la viața voastră.

Sortați mărcile în ordine alfabetică pentru a le găsi rapid în aplicație.

Nu accesați aplicaia în mers. Dacă sunteți cu cineva în mașină puteți să îl/o rugați să vă trimită un mesaj pe care să-l citiți mai târziu. Dacă nu, e un exercițiu bun de memorie în cazul în care drumul este mai lung. 🙂

Mărcile din poză sunt cele pe care le-am remarcat eu mai mult în trafic. Adăugați-le de la început pentru a simplifica procesul.

Vă mulțumesc anticipat și sper să fie un experiment reușit. 🙂