Protestăm împotriva ilegalității, ne colorăm piața și filmăm ilegal cu drona, nu? Că uite ce frumos e. Am scris și o să mai scriu pe tema asta. Sunt unul dintre primii promotori a filmărilor cu drona din România. Sunt încă super-încântat de cum se vede de acolo de sus. Iar protestele din România s-au văzut în toată măreția lor de acolo de sus. Dar, frați dronaci, haideți să ne facem meseria în limitele legii.

  • Există o procedură de înmatriculare a dronelor. Da, nu este o legislație perfectă dar atâta timp cât este în vigoare trebuie să o respectăm.
  • Până la urmă dronele sunt relativ periculoase. Sunt niște aparate de zbor cu componente electronice care dau greș din când în când.
  • Nici noi nu suntem cei mai experimentați piloți. Avem și noi nevoie de antrenament.
  • Nu se dau autorizații pentru zboruri în zone populate. O zonă mai populată decât Piața Victoriei în ultimele două săptămâni nu există.

Haideți să nu rănim oameni. Haideți să nu ne alegem cu dosar penal. Haideți să filmăm în limitele legii. Dronele în România nu sunt interzise din fericire. Există doar niște proceduri pe care trebuie să le respectăm. Faceți o vizită la autoritatea aeronautică. Sunt niște băieți de gască pasionați de zbor. O să vă placă de ei și o să vă povestească de ce trebuie să colaborăm.

Acum patru frați dronaci se aleg cu dosare penale