10 comentarii

 1. Din China s-au adus pe santiere si in 2007. Acum mai nou se aduc vietnamezi.

 2. Au echipament de protectie si haine de lucru curate. Frumos.

 3. In Timisoara s-au adus chinezi de mai multi ani care sa munceasca pe santierele mari. (cladiri de birouri si altele)

 4. Mergi la Oro Toro in AFI si vezi cine iti face burgerul 🙂

  Normal ca sunt multi straini angajati la noi. Muncitorii nostri stau cu burta-n sus si asteapta ajutorul de somaj.

 5. Normal ca vin chinezii la lucru. Cineva trebuie sa ia salariile alea de 4000 lei pe care nu le vor romanii.

  • Aici n-ai nimerit-o. Ăia „4000 de lei” sunt de fapt 4162 lei brut și sunt reglementați prin lege spre a fi plătiți ca minim muncitorilor expați. Salariul minim (brut) pe care l-ar câștiga un român ar fi de 1900 lei. Puțin diferit, așa-i?

  • Nu pricep. Coloratii astai primesc aproa 2000 de lei net fara vreun ajutor din partea statului? Deci angajatorul le plateste alora 4000 lei brut dar pe ai nostri nu ii pot plati cu 3000 de lei brut ci doar minim pe economie?

 6. Da, verdenpom, ai priceput. Cred ca au inclus si suport pentru relocare- cazare adica. Si toate astea pentru ca romanii vor salarii mari si sunt lenesi.

 7. Asa doresc si eu… daca imi da 4200 brut inchid firmulita si ma duc la spart de betoane, e mai rentabil plus ca ai abonament la sala 8 ore pe zi gratuit dar daca ma duc acum la ai nostri angajatori si le zic ca vreau sa sparg betoane imi vor oferi minim pe economie si ciuci relocare. Romanul ar lucra, dar pentru minim pe economie cand ai gaini si 2 porci acasa nu mai merge nimeni. E mai rentabil sa ai cateva gaini, porumb, 2 porci, un ajutor social, un ajutor de incalzire de 800 de lei, eventual mai tai iarba sau crapi lemne la bunicute pentru 50 pe lei pe zi si tot iesi mai castigat decat sa lucrezi 8 ore +2 ore transport pentru 1000 net…

 8. AFI Cotroceni a fost construit cu chinezi. Nimic nou. În plus, în zona în care ai filmat există mai multe firme chinezești, cu angajații cazați în campusurile de pe Fabrica de Glucoză.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunile de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.