Am un prieten care pe vremuri îmi era client. Meeting-urile cu el se desfășurau în jurul orei 10 la el la sediu. Se desfășurau este mult spus. Pentru că ajungeam acolo cu întârziere de 15 minute și-l sunam. Și surpriza era că îl trezeam din somn de fiecare dată. Avea și încă are o problemă cu trezitul dimineața.

Pentru el și nu numai, s-a inventat ceasul de mai jos.
Are înglobate mai multe metode de trezire:
1. O lumină puternică pe care o poți fixa direct în privirea celui vizat
2. Un sunet puternic de până la 90 de db. Adică echivalentul unui camion care trece în viteză pe lângă tine (conform cu datele de aici).
3. Un vibrator ce se poate monta sub saltea și care te zgâlțâie până te trezești.
Dacă asta nu funcționează înseamnă că nimic nu te mai poate ajuta și mai bine angajezi pe cineva care să vină la ora 7 dimineața să-ți toarne o găleată de apă rece pe față. Printre aptitudinile acestuia trebuie să fie alergatul la suta de metri garduri să nu-l prinzi sau campion la judo ca să nu poți să-l bați.
Mai multe detalii aici.

Și pentru mine și nu numai, s-a inventat perna de mai jos. Am avut de când mă știu o problemă cu dormitu-n tren, mașină sau avion. Nu am reușit nici cu scaunul lăsat pe spate, nici cu pernuță în jurul gâtului și nici pe umărul celei din dreapta. Întotdeauna când eram într-o astfel de situație disperată și nu mai puteam de somn, îmi doream să pot face cumva să dorm cu capul pe măsuța din față. Lucru destul de dificil în spațiul restrâns din avion.

Mai jos perna ideală pentru dormitu-n cap :):


Mai multe detalii aici.

Somn ușor!
Răzvan