L-am descoperit acum întâmplător pe site sub numele A doua șansă pentru mobila ta Ikea. Poți să primești la schimb un card valoric cu echivalentul unei sume de bani pe care o poți cheltui tot la Ikea.

Produsul tău va fi după aia vândut în zona „Așa cum sunt”.

Care e mecanismul?

Aici e ceva ciudat. La punctul 1 scrie că

Clientul intră pe site-ul IKEA pentru a vedea dacă produsul este eligibil pentru retur.

Și pe site nu există decât un link referitor la această campanie (în footer) care duce la un regulament care te trimite din nou pe homepage pentru a verifica eligibiltatea produsului. Ce înțeleg eu totuși din asta este că trebuie să verifici dacă într-adevăr este un produs Ikea (sper).

La pasul 2 avem:

Clientul va trimite mesaj către adresa de mail adouasansa@ikea.com care să conțină: nume, prenume, magazinul în care dorește să returneze produsul și informații despre produs (fotografii detaliate cu urmele de uzura, dimensiuni, denumire produs etc.). Fotografiile trebuie să arate partea din față, spate dar și din lateral a produsului.

Pașii următori se referă la evaluare produsului și în funcție de starea acestuia ți se face și o ofertă nenegociabilă. Dacă accepți, duci produsul în magazin și-ți iei cardul valoric.

Cum evaluează?

Păi vor încerca să încadreze produsul în una dintre categoriile de mai jos și dacă se califică se face o evaluare.

– Categoria „Aproape nou”: Produsul este în stare aproape nouă. Nu există semne vizibile de uzură și pare ca fiind neutilizat.

– Categoria „Foarte bine întreținut, semne minime de uzură”: Produsul este în stare foarte bună, prezintă doar mici semne de uzură. Fără pete, mâzgălituri sau zgârieturi.

– Categoria „Stare bună, semne de uzură”: Produsul este în stare bună, dar se văd semne de uzură în urma folosirii. Prezintă mici pete sau zgârieturi, însă produsul se prezintă în stare bună și este funcțional.

Nu oferă în schimb și metoda de calcul. Mă gândesc că depinde de valoare actuală a produsului nou din care se scade un procent în funcție de categoria în care se încadrează din cele trei de mai sus.

Ce produse?

Copy/paste de la ei de pe site:

1. Baie

– Depozitare baie

2. Dormitor

– Paturi (cu excepția paturilor pentru copii)

– Comode cu sertare

– Dulapuri (cu excepția sistemului PAX)

3. Pentru birou

– Birouri și mese pentru calculator

– Scaune pentru birou

4. Sufragerie

– Mese pentru sufragerie

– Tabureți și bănci pentru sufragerie

– Scaune pentru sufragerie

5. Camera de zi

– Măsuțe de cafea și auxiliare

– Biblioteci

– Mobilier media și TV

Pentru ca articolele să fie eligibile pentru a participa la această campanie, trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

1. Să fie un produs IKEA

2. Să fie complet (fără componente lipsă)

3. Să fie predat asamblat și în stare de funcționare

4. Să fie într-o stare fizică bună sau foarte bună.

Mi se pare o treabă bună dacă vrei să-ți înlocuiești mobila de la Ikea prin casă cu un alt aranjament tot de la Ikea. Deja îmi fac niște planuri cu niște rafturi pe care le-aș înlocui cu alte minunîții mai încăpătoare.

Pe scurt

  • mail cu poze cu produsul, nume și magazinul unde vreți să duceți produsul (adouasansa@ikea.com)
  • primești o evaluare
  • dacă ești de acord duci produsul în magazin, primești cardul valoric și-l folosești pentru a cumpăra alte produse de la Ike
  • the end 🙂Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • ikea asa cum sunt