În cazul în care ați observat că am luat o pauză de scris articole să știți că nu am închis site-ul. Ne-am mutat și au fost câteva săptămâni destul de pline de activități fizice. Ne-am mutat la casă cu chirie. Da, nu se câștigă chiar atât de bine din online. 🙂 Am găsit o casă cu o construcție anexă cu garaj unde ne-am făcut și biroul.

Pe lângă tevatura cu mutatul am și amenajat spațiul și am avut de rezolvat niște probleme practice care să nu implice ciuruirea pereților proprietarului.

Am zis să adun într-un articol lucrurile pe care le-am cumpărat poate mai ajută pe cineva.

Rafturi

Sistem rafturi pentru legume/fructe

Bucătăria nu este cea mai spațioasă din lume și am avut nevoie de un loc unde să depozitez legume fructe. Aveam un loc lat de 40 cm între două uși și am descoperit un sistem de rafturi, destul de ieftin, de la Ikea destinat prosoapelor în baie. Încape perfect și cavitatea rafturilor este perfectă pentru legume/fructe. Deși gol pare destul de instabil, când e plin este destul de stabil și mai ales util.

De cumpărat de aici de la Ikea: 39,99 lei

Rafturi pentru magazie

Din experiența magaziei anterioare, după ce mi-am cumpărat multe rafturi cu prindere în șuruburi și piulițe, am descoperit un alt sistem mult mai rapid de asamblat și foarte stabil. Bine, la primul raft montat o să-ți blestemi alegerea pentru că n-o să-ți fie foarte clar sistemul de prindere. Dar, după 15 bucăți montate, am ajuns la un record de 8 minute per raft. Ei zic 15 🙂

O poliță susține 265 kg. De unde și denumirea: Raft Stabil 265 192x100x50 cm galvanizat 265 kg – 149 lei bucata la Dedeman.

Sisteme prindere cu ventuze

Cum ziceam în introducere, nu am vrut să găuresc pereții proprietarului și atunci am căutat soluții alternative.

Există pe piață niște ventuze care asigură o prindere foarte bună printr-un sistem cu șurub. Problema este că funcționează pe suprafețe lucioase. Dacă faianța sau suprafața pe care vreți să o prindeți este ușor rugoasă atunci sănătate. Intră aerul prin pori și pică ventuzele de pe pereți ca muștele lovite de căldură.

Am găsit două variante:

De la Ikea, ventuze cu un cârlig de care poți să atârni prosoape, cârpe prin bucătărie/magazie sau halate de baie:

De la Ikea 24,9 lei două bucăți la pachet.

Etajeră colț pentru baie de la Dedeman. Sistemul mi s-a părut destul de stabil și totul e ok după două săptămâni de utilizare. Doar că, acum am văzut, lumea comentează ca ruginește după câteva luni. Bine, în cazul meu, cele două etajere nu stau în calea de acțiune a dușului. Dacă se va întâmpla așa ceva, le voi înlocui cu ceva echivalent de la Ikea.

Costă 62,38 lei la Dedeman.

Cuier și agățători de tip S

Tot din motive „o viață fără bormașină”, am ales un cuier de prosoape de la Ikea care se poate prinde foarte ușor cu două holțșuruburi de blatul unui dulap. Ține destul de bine și sistemul l-am testat și peste iarnă, cu haine groase, în apartamentul unde am locuit până acum.

Costă 14,9 lei bucata la Ikea.

Cârlig de tip S de la Brico Depot. Tot o soluție bună de agățat lucruri. Din păcate, cam scump dar foarte practic. Poți să agăți cârligul în diverse zone și să atârni lucruri de până la 15 kg. Eu mi-am pus prin magazie peste tot și le-am folosit până și la mașina de spălat vase.

Din ce-mi amintesc eu, un pachet cu vreo 5 bucăți e vreo 35 lei. La Brico Depot pe site sunt 7 lei bucata.

Sonerie wireless cu rază mare de acțiune

Zona biroului este undeva în curte în spatele casei și soneria principală sună în casă, desigur. Așa că pe timpul zilei am avut nevoie de un sistem care să sune și în birou. Ulterior am constatat că e foarte bun și pentru momentele când toată familia este în grădină și nu auzim că cineva sună cu disperare la poartă.

După ce mi-am cumpărat o parodie ieftină de la Brico Depot (ceva de la Well) și rezultatul a fost unul jalnic, am trecut pe la Dedeman și am găsit o variantă care „bate” la 200 m. Foarte bună. Trece prin pereții casei și sună oriunde aș monta-o în curte. Are în componență un buton cu baterie și o unitate (receptor) care se bagă într-o priză.

Costă 69,32 lei la Dedeman.

Plafoniere cu LED

Am avut o problemă cu lămpile din dormitor și a trebuit să le înlocuim cu niște plafoniere mai înguste ca să se deschidă ușile de la dulap. Am ales unele cu LED integrat (dacă se ard le schimbi cu totul). Luminează foarte bine și lumina este caldă așa cum îi stă bine unui dormitor. 🙂

Costă 120 lei la Ikea. Mă bate gândul să schimb în mai multe locuri așa de mult îmi plac. 🙂

Cutii depozitare

Aici e destul de simplu. Trebuie să fie suficient de transparente încât să-ți dai seama ce e în ele înainte de a studia eticheta. Cele mai ieftine și bune le-am găsit la Ikea.

 

Practic este gama de cutii Samla de la Ikea și prețurile variază între 3 și 60 de lei în funcție de dimensiunea cutiei. Vedeți că va trebui să achiziționați capacul separat.

Lăzi exterior

Pentru că nu-mi plac jucăriile împrăștiate prin curte am căutat o soluție de depozitare la grămadă. Am găsit la Dedeman cutii de plastic destul de rezistente și, pe testate, dacă nu lași capacul deschis, nici nu pătrunde apa de ploaie în interior.

Am ales varianta de mai jos pentru că a trecut testul de rezistență la greutate. Mi-am urcat toate cele 90 de kg pe cutie și n-a zis nici pâs. Sunt ferm convins că va fi călărită și de copii așa că asta a fost un criteriu eliminatoriu. Le-am încercat și pe celalte expuse dar au cam scârțâit de am speriat angajații. 🙂

De la Dedeman cu 237 lei. 

Nu am încă soluție pentru

Un frigider/răcitor de exterior pentru băuturi. Îmi trebuie ceva care să reziste la temperaturile verii la umbră și să nu se strice. Nu vreau ladă frigorifică pentru că aia e congelator. Poate o soluție cum au magazinele de cartier cu frigidere brand-uite pe care le țin în soare. Par rezistente. 🙂

Ceva care să alunge pisicile. Sunt alergic la pisici și am două bucăți care, chiar dacă nu le dăm de mâncare, dorm noaptea pe scaunele de grădină proaspăt achiziționate (atât îs de comode 🙂 ).

Cam atât pentru astăzi. O să revin și cu alte articole pe măsură ce mai descopăr lucruri noi și practice.

 Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • Rafturi camara
  • rafturi pentru camara