Da, noi am cumpărat biletele online cu o săptămână înainte și am făcut mișto de cei de pe DN1 când i-am văzut parcați pe șosea pe la Comarnic, dar se pare că mulți au încercat să cumpere bilet cu o zi înainte și nu se mai găseau locuri la nicio clasă.

Și surpriza a venit pe peron la Gara de Nord unde era ca la manifestație, plin de călători care voiau să se îmbarce în vagoanele de Brașov, în timp ce pe DN1 era ca de obicei blocat. Nu, capacitatea de transport pe calea ferată nu este suficient dimensionată pentru weekend-urile prelungite sau nu. Nu există suficiente trenuri care să preia aglomerația de pe DN1.

Așa că degeaba ne luăm de cei care se duc la munte cu mașina pentru că de fapt, în cele mai multe cazuri, nu există alternativă. Noi ma avut noroc pentru că am putut planifica călătoria cu o săptămână înainte. Dar nu e un caz care se poate aplica pentru toată lumea.

Pentru a verifica mersul trenurilor vă recomand pe cel întreținut de CFR de aici. Sunt toate trenurile indiferent că sunt operate de CFR sau nu. Se pot cumpăra și bilete online de pe site sau dacă sunt operate de alții vi se oferă link către site-ul lor, din păcate, nu direct către trenul respectiv dar măcar aveți o privire de ansamblu asupra trenurilor care pot să vă ducă la destinație.

Da, cu trenul este mult mai relaxant și există variante care fac 2 ore și 20 de minute între București și Brașov. Muuuult mai rapid și mult mai relaxant decât cu mașina pe un DN1 plin de șoferi nervoși. Dar trebuie să ai noroc să prinzi bilet și să-ți planifici aventurile din timp.

PS Ca să evităm „Dar de ce vă duceți voi oe Valea Prahovei și nu în altă parte?”, avem rude în Brașov.