Ce poți să faci când ai vecini care fumează în baie și-ți umplu casa de fum?

19 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Da, am avut aceată problemă și într-un final am rezolvat-o. Inițial am încercat varianta de moș morocănos și am trimis două mailuri tuturor locatarilor din bloc și i-am rugat să nu mai fumeze în baie. Ce credeți? A funcționat? 🙂

Era groaznic. Dacă seara uitam să închid ușa la baie, mă trezeam în miezul nopții cu fum în toată casa. Ziceai că mă culcasem în club A pe vremea când se fuma. Oribil.

Dacă închideam ușa de la baie și vecinul se gândea că sistemul de ventilație este unul genial care îi elimină lui mirosul de țigară, când intram în baie simțeam că cineva a dat foc unui pachet de țigări și l-a lăsat să ardă mocnit în mijlocul încăperii.

Bine, nu mai zic de nesimțire. Vecinul respectiv fumează în baie ca să nu-și împută propria casă și prin asta îmi împuțea mie casa.

În fine, într-o zi am zis să caut o soluție tehnică și am găsit: ventilator cu capletă anti-retur.

După ce am încercat la celebrul magazin Brico Depot unde am găsit numa’ niște chinezării oribile și crăpate de la stat pe raft, am făcut un pic de research și am găsit Ventilator ELICENT Elegance cu clapetă antiretur. Există de trei dimensiuni:

Problem solved. Face minuni. Când pornești ventilatorul clapetele se deschid și când nu folosești baia clapetele stau închise. Astfel te asiguri că tot aerul care circulă prin sistemul de ventilație al blocului circulă doar de la tine din casă spre exterior. Se montează destul de ușor dar trebuie să te pricepi un pic la fire și electricitate și să știi ce buton să oprești în panoul de siguranțe. De preferat un electrician dacă n-ați mai umblat cu 220 V niciodată 🙂 .

Acum practic m-am izolat de vecini. Am tot verificat săptămâna trecută și acum, dacă vecinul respectiv fumează în baie, trebuie să fii foarte aproape de ventilator cu nasul ca să simți un iz de fum. În plus, brusc aerul din baie devine cumva mai respirabil. Chiar dacă părea ok înainte, gândiți-vă că tot aburul și toate aromele, parfumurile și alte geluri de duș ajungea de la vecini în baia proprie. Chiar am constatat o îmbunătățire majoră a calități aerului din baie.

Da, soluția este ca de obicei să te izolezi de nesimțiți. Nu înțeleg de ce nu m-am gândit de la început și am încercat iar să schimb ceva în micuța societate. 🙂Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
 • clapeta antiretur hota
 • fumul de tigara se simte pe o raza
 • in camera de apartament miroase mereu a fum de tigara de la vecini ce pot face?
 • miros baie
 • miros de tigara de la vecini
Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
 • Google Play
 • App Store

7 comentarii

 1. Mail locatarilor din bloc? De unde ai adresele? Asa ceva mi se pare de domeniul fantasticului.

 2. Interesant acest ventilator. Eu am unul cu niște lamele în spate, care se deschid/închid la pornire / oprire.
  Nu știu cât de bine izolează ventilatorul actual pentru că tot intră fum și miros de țigare, însă mai există și o ușită de vizitare pe aceeași coloană.
  Am tot căutat una care să și izoleze, dar nu am găsit decât plastice (probabil chinezești), cred ca o să ajung să dau direct cu banda scotch peste ea.

  E bine de știut că e bun și testat de cineva acest ventilator 🙂 în caz că trebuie să-l schimb pe cel actual.
  Apropo, cât de zgomotos este ?

 3. Sa vezi ce amuzant e cand vecinii au evacuarea de la hota bagata in aerisire #viatalabloc

  @Emil: la scotch am apelat si eu

 4. Am pățit recent, numai că mirosea a mâncare, în mod special a varză murată stricată. Groaznic. După ce am făcut toți presiune pe administrator și alte persoane în măsura, s-a izolat mai bine aerisirea și nu s-a mai simțit.

  Normal că n-a ținut mult figura. Acum pute a țigări, dar zău că după două săptămâni de varză stricată, fumul ăla zici că-i parfum.

 5. Excelenta solutia.Daca stateai sa te bazezi pe bunavointa altora….stateai si acum in fum.

 6. Mai e o solutie, astupa coloana, sa vada apoi pe unde isi mai scot fumul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunile de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.