De când au apărut aparatele foto digitale s-a umplut lumea de artiști :). Fiecare vrea să facă o poză cât mai șmecheră cu peisajele din jur, să surprindă un colț de natură dintr-un unghi nemaivăzut și imposibil de atins. Sau să facă un detaliu cu un bondar pe petala unei flori de colț cu o urmă de la o capră neagră pe fundal. Nu zic că este un lucru rău. Este chiar un lucru bun. Natura și ceea ce a construit omul cu mâna lui ne oferă o groază de surse de inspirație. Și sunt lucruri care merită să fie imortalizate.

Îmi amintesc acum de o excursie în Italia. Eram în total trei artiști și trei artiste. Am pozat o grotă de i-a ieșit pe nas: din hotel, de pe plajă, din apă, de pe șosea, ziua, noaptea, în amurg, înainte de bere și după bere :).

Dar să revenim la ce ne-a adus astăzi aici și acum. De când am văzut prima oară Discovery am fost fascinat de imaginile care expuneau în regim accelerat creșterea unei flori sau norii deplasându-se deasupra orizontului. Dacă vreți imagini inedite atunci vă recomand jucăria de mai jos:


O montezi în grădină sau în ghiveci lângă plantă. Camera va face poze la intervale regulate și le va stoca în memoria proprie. Mai mult de atât știe să facă poză numai pe lumină ca să nu-și încarce memoria cu nenumărate fundaluri negre. Poate fi folosită și în alte scopuri de genul urmărirea construcției unei case. Rezultatul s-ar putea să fie ceva spectaculos. Vom putea face un filmuleț cu creșterea plantelor din grădină sau cu casa care o construiesc la Plopu. Restul este doar imaginația voastră.

Salutăm artiștii de pretutindeni!
Răzvan