De foarte multă vreme nu am mai fost atât de încântat de o achiziție. Viața este minunată. Să ai tot ce lucrezi la vedere, să nu stai să te chinui cu al-tab-uri interminabile și căutări de documente și să ai totul la o schimbare de direcție din priviri, vă zic, nu este nimic mai mișto pe lumea asta.

Bine, într-un fel deja foloseam o astfel de configurație cu laptop-ul și două monitoare externe conectate prin două adaptoare HDMI pe USB-C. Aveam un ecran foarte wide format din trei ecrane. Este și asta o variantă, desigur.

Și la jocuri e mișto?

Cea mai mare invenție de pe pământ este pentru jocuri. Brusc ți se deschide o lume largă și începi să realizezi că jocurile le jucai până acum cumva pe gaura cheii. Nu te mai agiți atâta să vezi stânga dreapta și senzația de „scufundare” în joc este genială. Simți că trăiești în jocul ăla pentru cele câteva minute cât evadezi din lumea reală.

Iar pentru simulatoare (gen raliuri, Flight Simulator sau ETS) este mană cerească. Simulatorul devine simulator pe bune. Repet, e diferența dintre a conduce o mașină uitându-te printr-un tub de carton și a conduce mașina aproape ca în viața reală.

Și am încercat acum ceva timp să joc simulatoare și cu un televizor 4K și nici nu se compară. Faptul că e ultra-wide taie automat imaginea inutilă de deasupra și faptul că e curbat este incredibil de comod și de natural pentru cel ce-l folosește.

Nu înțeleg de ce m-am opintit atâta să-mi cumpăr un astfel de monitor. Bine, știu, e o căruță de bani și e ceva ce crezi că este un moft scump până ajungi să-l folosești. O prezentare pe net este greu să te convingă.

Și? Ce model ți-ai cumpărat?

L-am cumpărat dintr-un impuls în seara de Black Friday, când am cedat tentației, cu 2.999 lei. Bine, a contat și faptul că era și Philips (mă știți fan 🙂 ).

Numele dat de părinții lui este: Monitor Curbat LED VA Philips 48.8″, SuperWide 32:9, Dual QHD, 70Hz, Adaptive Sync, HDMI, DisplayPort, 498P9/00.

Văd că acum la emag e 3499 lei. Dar am văzut că din când în când mai apare câte o ofertă d-aia cu „folosește codul philips10 și ai 10% reducere” (e doar un exemplu, nu știu dacă există codul ăsta 🙂 ).

Moniorul este mișto, are boxe incorporate (am aflat când l-am instalat pentru că nu am citit specificațiile până la capăt 🙂 ), tehnologie flicker free, mai multe intrări (da, poți să afișezi simultan imagini de două computere diferite pe câte jumătate de ecran) și include și hub USB 3.0.

Bine, acum constat că este și cel mai ieftin din această serie de monitoare curbate.

Și nu, nu-mi pare rău nicio secundă că am dat atâția bani pe el. După șocul inițial când îl vezi în realitate și-ți dai seama ce monstru ai montat pe birou, începi să te bucuri de el în fiecare zi. Este senzațional și acum regret doar faptul că nu mi-am cumpărat mai demult. Îi spun asta soției aproape în fiecare seară (probabil că într-o zi o să mă dea afară din casă dacă îi mai zic 🙂 ).