Am văzut pe Facebook oameni care se plâng și oameni care se amuză. Există niște băieți care vând camere video auto prin telefon și au un mesaj de marketing forte puternic. Oferă o cameră auto foarte ieftină cu o listă de specificații foarte bună.

A mai fost un val de acest gen în vara asta înainte de concediu. Am cumpărat și eu o cameră de acest gen, pentru teste, la un preț incredibil de 199 lei cu tot cu transport și am aruncat-o pentru că mai mult nu filma și nici n-am avut cui s-o înapoiez. De garanție nu am ce să zic pentru că aceasta nu există.

Nu zic să cumpărați cea mai performantă cameră de pe piață dar măcar să cumpărați de la un magazin unde puteți contacta pe cineva în caz de ceva.

Modelul este destul de simplu. Se cumpără o cantitate imensă de camere video auto proaste, vechi, nefuncționale și perimate din punct de vedere performanțe, cu un preț de nimic 10-15 USD, se angajeză o echipă de telesales și se dă un tun cu un mesaj de marketing foarte bun. Mare parte dintre cei sunați pică în plasă și plasează comanda telefonic pe loc. Pare cadoul ideal și cade la fix.

Partea nasoală este în momentul în care primiți produsul și constatați că e o mizerie. Vă treziți că ați aruncat banii pe fereastră și nici nu aveți pe cine contacta. Curierul nu vă poate da detalii cui a virat banii încasați. Singura variantă este poliția și asta dacă mai aveți chef.

Așa că vă rog mult să nu cumpărați de la necunoscuți. Încercați cu un magazin online/offline unde aveți detalii de contact. Schema este una veche și este folosită și pentru alte tipuri de produse. Vorbim de cantități de peste 10.000 de bucăți. Dacă au profit 30 USD per bucată asta înseamnă un profit total de 300.000 USD dintr-un foc într-o lună fără să mai poată fi contactați.

Helpdesk hotline operators showing call center zJ4INMv