Nu a pierdut marca proprie de portofoliu, aia cu trei dungi înclinate și paralele așa cum au concluzionat specialiștii născuți și crescuți pe Facebook. Nu, nu e o conspirație și nu s-a eliberat sigla din ghearele monstrului corporatist pentru a fi folosită de oricine. Nu, cei de la digi și alte publicații de specialitate au folosit doar un titlu alarmist pentru a atrage trafic.

Da, cei de la Adidas au încercat să extindă protecția și să înregistreze cele trei dungi paralele ca fiind marca lor distinctivă indiferent de poziția acestora, că-s paralele cu pământul, că-s veritcale și oricare alt unghi de înclinare a acestora. Da, asta li s-a respins. Li s-a respins această încercare de a înregistra ceva comun ca semn distinctiv Adidas, dar atât.

După cum chiar digi doi patru scrie:

În anul 2014, Adidas a înregistrat la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) o marcă înregistrată constând în trei linii negre paralele pe un fundal alb. În cererea de înregistrare, marca a fost descrisă de Adidas ca fiind alcătuită din „trei benzi paralele echidistante cu aceeaşi lăţime, aplicate pe produs în indiferent ce direcţie. Însă această marcă înregistrată a fost anulată în 2016 după ce un competitor belgian, Shoe Branding Europe, a susţinut că acest logo nu este suficient de distinct. În replică, Adidas a făcut contestaţie la decizia din 2016.

Marca lor cu cele trei dungi paralele și înclinate, folosită de 67 de ani, rămâne a lor și o să o poată folosi și o să poată să-i stopeze în continuare pe producătorii de fake-uri care se folosesc de notorietatea lor să vândă pantofi sport lipiți cu prenadez.

So, keep calm and and check your local IP specialist before using Facebook.

Notă: nu, eu nu sunt fan Adidas. Consider că au o siglă anostă. 🙂