Pe internet totul e gratis. Pe internet găsim orice și avem surse de informare infinite. Nu-i așa?

Nu vrem să plătim pentru a accesa informația, nu? Lasă că se descurcă ei producătorii de conținut. Fac ei cumva. Dacă unul cere bani, ne ducem la celălalt de lângă.

Din păcate, publicitatea rămâne ultima sursă de venit pentru producătorii de conținut. Dacă am renunța și la asta nu ar mai exista nicio sursă de venit.

Tot din păcate, pe lumea asta există ADblock-ul. Este o reacție la site-urile de spam. Este o luptă a cititorului cu reclama de proastă calitate care ne invadează vizual pe anumite site-uri. O treabă bună până la urmă. Putem vizualiza conținut fără zeci de pop-up-uri și fără 10 reclame inserate în text.

Problema este că acum cu adblock-ul tăiem si ultima sursa de venit a producătorilor de conținut. Publicul nu-și dă seama dar așa o să inchidă multe treburi de pe internet și o să rămână doar spamerii si media susținută politic. Media susținută din reclame sau de cititori o să dispară… se câștigă prea puțin și oamenii trebuie să-și plătească chiria din ceva. Oamenii buni se vor orienta către altceva offline cu o sursă decentă de venit.

Din Trafictube căștigam pe vremuri 150 EUR / lună din bannere publicitare, bani din care plătim 200 EUR / lună un hosting decent care să facă față la spike-uri. Acum, de câteva luni, de când ADblock devine din ce în ce mai popular, veniturile lunare au scăzut la 20 EUR. Hosting-ul tot 200 EUR costă și nu includem aici costurile aici cu întreținerea site-ului din punct de vedere vizual și usability.

Am implementat pe trafictube un mecanism prin care te poți uita la clipuri doar dacă ai ADblock-ul dezactivat pe site-ul nostru. Nu cerem bani, nu cerem click-uri, nu aruncăm cu pop-up-uri și like-uri obligatorii, vrem doar să ne lăsați să afișăm niște bannere publicitare în niște locuri decente fără a vă invada mult prea rău vizual. Vrem să ținem site-ul în picioare în continuare la nivelul de calitate cu care ne-am obișnuit. Au ajuns să sufere site-urile mici din cauza că marile site-uri de spam-știri au publicitate pe 90% din suprafață.

Știu, e dreptul cititorului să blocheze reclama dar în ritmul ăsta vom fi dominați de o media lipsită de substanță și conținut sau susținută doar politic. Așa că dacă vreți să faceți un bine unor producători buni de conținut (mă refer la toate site-urile bune), dezactivați-vă adblock-ul pe site-ul lor. Le veți face un mare bine fără să le dați bani și cu un efort absolut minim.

Adblock

Exemplul de mai jos este elocvent. Ieri am avut 1.24 EUR venituri toata ziua. Astăzi, de astăzi dimineață de la 10 de când am implementat mecanismul descris mai sus și până la această oră am reușit să strângem 7.10 EUR. Nu e ceva enorm dar ne va fi suficient cât să plătim hosting-ul și o zecime de programator. 🙂

Screen Shot 2015 04 23 at 15 34 58



Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • de ce se redirectioneaza pe alt site