Otopeni – 05:20 – zbor București – Amsterdam. Nimic deosebit. Obișnuita aglomerație de la Otopeni.

Amsterdam – 08:40 – Pe boarding pass scrie boarding 11:50. Avionul către Seattle trebuie să plece la 10:20.

Amsterdam – 08:45 -Intrăm la coada de verificări Delta Airlines. Nu vă faceți griji! Totul e OK. Avem întârziere de 3 ore. Boarding abia la 12:30. Bucurați-vă de cumpărături în aeroport!

Amsterdam – 12:05 – Îmi văd numele afișat pe televizorul de la poarta de îmbarcare. Cum? Nu știați? Aveși scris SSSS pe boarding pass! Trebuie să vă controlăm suplimentar. Total random, desigur.

Amsterdam – 12:30 – Avantajul unui control suplimentar de bagaje este că ajungi primul în avion.

Amsterdam – 13:00 – suntem anunțați că trebuie să facem escală la Boston și n-o să avem zbor direct către Seattle. Cică echipajul de trei oameni nu ajunsese cu o zi înainte la Amsterdam și am zburat cu doi piloți de rezervă care nu aveau voie să zboare 10 ore. Cele 10 ore s-au transformat brusc în 15 ore pentru noi.

Boston – 17:00 – ne pregătim să aterizăm la Boston. Prin stație suntem întrebați dacă e cineva care vorbește italiana pentru că trebuie să explice unui pasager că nu a ajuns încă la Seattle și să nu se panicheze. Erau ușor panicați. Inișial am avut senzația că e anunțul ăla cu „căutăm pasager care a jucat Flight Simulator”.

Boston – 17:20 – aterizăm cu metoda dat fundul de pământ. Două indience se ridică repede și-și scot bagajul din compartimentele de sus. O doamnă însoțitor de bord se luptă cu ele să le explice că nu au ajuns la Seattle.

Boston – 17: 30 – un nou echipaj de însoțitori veseli invadează culoarele avionului plin de călători morocănoși.

Bostom – 17:50 – repede, repede, repede… puneți-vă centurile de siguranță că plecăm!

Boston – 18:00 – stați un pic că ăștia de la aeroport au adus o singură mașinărie de pornit motoarele avionului și noi avem două motoare. Și nu putem zbura doar cu un motor (hehehe)

Boston – 18:15 – a venit și al doilea pornitor de motor dar am pierdul slotul de decolare. Mai stăm 30 de minute. Începe ușor să plouă.

Boston 18:45 – suntem împinși de la poartă și așteptăm să pornim motoarele. Începe o furtună violentă care zdruncină avionul. Suntem anunțați că trebuie să așteptăm să se potolească.

Boston 19:15 – decolăm în sfîrșit. Un pasager se plânge că au făcut mișto de noi cu escala asta la Boston. I se răspunde că „știți, noi suntem aici să vă ajută, să vă simțiți bine. Nu vă luați de noi…”

Seattle 21:00 – aterizăm lin

Seattle 21:20 – control pașapoarte – trei chioșcuri, două avioane și 300 de oameni la coada cu d-ăia care au nevoie de viză. Suntem anunțați că nu e vina lor pentru că nu se așteptau să aungem așa târziu.

Seattle 21:40 – găsim un mesaj pentru Olivia:

Seattle 22:30 – welcome to America! Dăm să ieșim și un domn ne încuie ușa în nas. Făcuse un culoar pentru niște rătăciți care intrau pe la ieșire. Abia acum welcome to America.

Seattle 22:35 – Mergem la un chioșc Delta Airlines să depunem plângere. Ni se oferă instrucțiuni exacte cu ce trebuie să facem:

Seattle 23:20 – parcăm mașina închiriată la hotel

Seattle 23:35 – uitați cheia de la acest mini-apartament departe de lift pentru a avea liniște. Asta se traduce în mergeți mult pe jos de la lift până în cameră.

Seattle 23:45 – Și? Cum e în Seattle? Care e primul lucru pe care l-ați făcut? Reclamație pe site-ul Delta Airlines!

Seattle 00:05 – Și? Al doilea lucru pe care l-ați făcut? Încă un drum până la parcarea din spatele hotelului pentru că mi-am uitat portofelul în mașină.

Cam asta a fost. Acum urmează 10 zile de relaxare și plimbări prin Seattle și împrejurimi. O să revin cu mai multe fotografii pe instagram și facebook.