Nu vă puteți imagina câtă fericire aduce o imprimantă cu care poți printa fotografiile alea digitale de pe telefon. Eu personal nu sunt mare fan fotografie pe hârtie dar mă bucur de fiecare dată când ea e fericită.

Am studiat un pic oferta din România și practic avem de ales între Fujifilm și Polaroid.

Și deși Polaroid, după reputație, ar putea să fie alegerea perfectă, după ce am citit câteva review-uri nu foarte favorabile acestui monstru sacru al fotografiei instant, am ales Fujifilm.

La Fujifilm avem două opțiuni pe piață în acest moment: Fujifilm Instax Share SP-2 și modelul mai nou Fujifilm Instax Share SP-3 care vine cu o rezoluție îmbunătățită dar, din păcate, cu fotografii format pătrat. Și vă dați seama că au în acest moment problema instagram-ului de pe vremuri când nu oricine era în stare să transforme o fotografie normală în una pătrată. În plus, SP-3-ul funcționează cu hârtie-film Fujifilm Instax Square cu un cost de 50 lei pachetul de 10 bucăți (5 lei / fotografie).

Așa că am ales Fujifilm Instax Share SP-2 în primul rând că fotografiile nu sunt pătrate ci au un format de 4×3 și în al doilea rând pentru că funcționează cu hărtie-film Fujifilm Instax Mini cu un cost de 77 lei pachetul de 20 de bucăți (3,85 lei / fotografie).

Imprimanta este foarte ușor de utilizat. Practic are propriul WiFi la care te conectezi cu telefonul și ai și o aplicație cu care poți și prelucra poza înainte de imprimare. Se încarcă cu un cablu microUSB și bateria ține fix 10 imprimări cât are și un cartuș de hârtie-film. Ce aș mai fi adăugat eu în pachet este un săculeț ca să poată fi transportată în geantă fără griji.

Ca dimensiuni este cât un iPhone X  și de vreo trei ori mai groasă decât telefonul. Fotografiile sunt de 6,2 cm pe 4,6 cm. Sunt miniaturi. Nu sunt poze de pus în ramă. Sunt poze de lipit pe ușa dulapului sau la birou pe marginea monitorului. Sunt niște amintiri pe hârtie care stau într-un colț să ne bucure în diverse momente ale vieții.

Da, nu este un cadou ieftin. Nu este un mărțișor nevinovat sau o floare oferită pentru un zâmbet. Este un cadou din ăla adevărat cu fericire la pachet. N-aveți idee cât de mult o să se bucure când o să poată printa direct de pe telefon poze cu prietenii sau copii sau chiar cu voi dacă le-a plăcut cadoul. Succesul este garantat. 🙂

Și da, prefer imprimantă portabilă în detrimentul camerelor instant pentru că de multe ori camera foto de pe telefon este de zeci de ori mai bună și poți să și prelucrezi poza înainte de a o printa. În plus poți imprima și pozele primite de la prieteni, nu numai compozițiile proprii.


Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • camera foto instant polaroid pareri
  • imprimanta instax