Au scos și un clip cu primele înregistrări cu această cameră. Față de ce am văzut până acum la alte camere de tip consumer, imaginile înregistrate de GoPro Fusion sunt bestiale.

Filmează 5.2K ceea ce, pe lângă o filmare cu o rezoluție excelentă de Virtual Reality, permite și decuparea la o rezoluție decentă a secvențelor și a zonelor de imagine pe care ți le dorești în clipul tău final. Este ca și când, în excursia/aventura ta, ai avea șase camere care să filmeze simultan în toate direcțiile pentru a captura absolut tot din jur. Cu GoPro Fusion, ai toate camerele într-una singură și footage pe care îl poți decupa ulterior și transforma într-un clip clasic pentru a atrage atenția spectatorului asupra anumitor zone sau detalii.

Este cumva camera care nu trebuie să te deranjeze. Ai altceva de făcut decât să stai să o îndrepți în diferite zone. Tu ai de trăit o experiență, nu ai timp de regie. Ulterior, când ai terminat, poți să editezi relaxat și să arăți prietenilor tăi părțile cele mai mișto având o înregistrare a tot ceea ce s-a-ntâmplat în jurul tău. Te va elibera cumva de stresul de a filma și te va lăsa să te bucuri de ceea ce faci în acel moment.

Teoretic, dacă și soft-ul va fi simplu de folosit, va fi singura cameră pe care o vei avea cu tine în excursie. O pornești, filmezi absolut tot în jurul ei și acasă sau pe telefonul mobil alegi direcția și zona pe care vrei să o decupezi.  Aici va fi marea lor provocare în final, să facă o aplicație cât mai user friendly.

Uitați-vă la clip să vedeți cât de clare sunt imaginile (comparat cu alte camere 360 de pe piață) și cât de puțin sunt distorsionate:

Am făcut cerere de înscriere în programul lor pilot pentru GoPro Fusion. Mă duc peste ei dacă nu mă includ în program! 🙂

Camera încearcă să o lanseze la toamnă. Puțin cam nepotrivit ca sezon dar la timp pentru un cadou mișto de sărbători.

Mai multe detalii găsiți aici la GoPro pe site.