Impresia inițială este WOW! De aceea cred că merită sub formă de cadou. Destinatarul se va juca și testa câteva zile la maxim capabilitățile acestei boxe inteligente.

Da, poți să întrebi cum e vremea, poți să-l pui să-ți citească șitirile, să-ți oprească o priză cu WiFi, să-ți traducă în alte limbi, să-ți facă calcule, să-ți caute pe Google diverse informații și să-ți cânte muzică de pe Spotify sau Google Music. La prima vedere este asistentul personal perfect și un entertainment device pentru familie.

La a doua vedere, după câteva luni de utilizare, am ajuns doar să-i spun „OK google, play music” și el la rândul lui să-i comande unui Google Chromecast audio legat la amplificator să-mi pună muzică de pe Spotify pe setul meu de boxe Eltax de la birou.

Și nu, opțiunea de a conecta Google Home la un set extern de boxe pe bluetooth nu funcționează în toate cazurile. La mine, la tot ce am avut pe bluetooth prin casă, dă rateuri maxime și e plin internetul de plângeri în această direcție de luni de zile: muzică și sunete cu întreruperi și păcănituri. A trebui să îmi cumpăr separat un Chromecast audio care se conectează independent la wifi.

Da, atât mai folosesc din tot ce oferă: caut muzică, dau drumul la câte un playlist și controlez volumul prin voce.

În rest stau așa ușor cu inima îndoită că am un device în încăpere care ascultă în permanență ce vorbesc „doar pentru cuvântul magic care-l activează”, desigur.

Găsiți aici o bază de date cu funcții (peste un milion zic ei) pe care le puteți folosi cu Google Assistant (roboțelul din Google Home)

În concluzie: un cadou foarte mișto și ușor inutil în timp. Dar efectul inițial este garantat!