Serios, de trei luni nici nu mai știu cum e aia să ies din Kaufland fără să fiu controlat și numărat de cumpărături și scanat de zece produse și de privit de toată lumea din jur ca un infractor. Și nu, nu exagerez. Chiar sunt controlat de fiecare dată. Mă aștept în curând și la o percheziție ceva corporală.

M-am obișnuit atât de mult cu mesajul de mai jos de pe scanner încât nici măcar o tresărirea nu-mi mai atinge fața.

Da, știu, e un sistem automat care selectează după anumite criterii posibili suspecți. Un așa-zis AI care pe baza unui volum mare de date și a unor criterii bine definite decide el în mintea lui, în RAM-ul lui cu procesorul lui îngust-de-instrucțiuni că eu sunt un posibil infractor și am ieșit la furat folosind minunatul sistem de self-scan oferit ca o metodă de a ușura procesul de cumpărături.

Și să mă lăsați cu “verificările aleatorii”. Înseamnă că sunt cel mai băftos ever client al vostru, având o rată de a fi ales aleator de 100%. Serios vorbesc și repet: de trei luni am fost controlat de fiecare f…ng dată!

Și am scos un extras și am făcut un calcul. În 6 luni de când vă calc pragul am făcut așa:

  • 17.215 lei cheltuiți de infractorul de mine în Kaufland
  • 52 de vizite în toată această perioadă în vederea comiterii de infracțiuni
  • 331 lei cheltuiți în medie la fiecare infracțiune, pardon, vizită de cumpărături
  • 8,6 vizite pe lună în medie
  • 2.869 lei cheltuiți în medie pe lună de infractorul din mine pe meleagurile Kaufland
  • 100% rată de promovare la fiecare verificare (de 10 produse de fiecare dată)

Iată niște cifre care alimentate în prostovanul ăla de inteligență artificală ar putea să-i deschidă noi perspective asupra onestității mele.

Da, recunosc că și cu verificări e mai rapid decât dacă aș trece pe la casă dar nu aici e problema. Problema este că mă simt ca un infractor la fiecare vizită.

Și da, vă înțeleg, am văzut două mămici care făceau pe inocentele și care scanaseră jumătate dintre produsele din coș și dădăeau vina pe copii sau una pe alta pe principiul “nu ne pricepem, am uitat, ce o să ne facă, hai să încercăm să vedem dacă putem fura”. Dar tot ca un infractor mă simt după atâta vreme.

Cu deosebit respect,

The infractorul Răzvan cel groaznic