Cele de mai jos sunt preluate din această postare a unui angajat OSIM (unde a apărut un caz de coronavirus în weekend-ul care a trecut).

Pasul 1 – întoarcerea din Italia

Un angajat vine la serviciu vineri după ce a fost într-o excursie în Italia.

Pasul 2 – contaminarea cu pupături de primăvară

Luni, 2 Martie (mărțișoare, pupături, urări de „Primăvară frumoasa!”) vine în continuare, dar nu se simte prea bine. 

Pasul 3 – e doar o răceală…

Vine la serviciu și marți, când se simte chiar foarte rău. Miercuri nu mai vine, concediu de odihnă.

Pasul 4 – băgăm săpun la baie!

Vineri, în institutie se distribuie materiale de igienizare doar la parterul clădirii unde se desfășoară, în principal activitatea cu publicul.

Pasul 5 – s-a băgat oficial coronavirus – „luați-vă concediu de odihnă dacă vreți…”

Luni, după „plantarea artistica” a produselor de igienizare, salariații vin la serviciu și afla cu surprindere ca, deși se știa de faptul ca o colega are coronavirus, EI NU AU FOST ÎNȘTIINȚAȚI SA NU MAI VINA DEOARECE INSTITUȚIA ESTE CONTAMINATA!!! Când salariații întreabă ce se întâmplă, li se spune ca, dacă doresc sa plece, sa își facă cereri de concediu!!! În aceiași zi, la ora 12, după ce e chemata televiziunea, vine și o firma particulara de dezinsecție. Oamenii pleacă speriați deoarece au fost anunțați oficial ca a doua zi, marți, TREBUIE sa se întoarcă la serviciu.

Pasul 6 – intevine năprasnic ministerul

 Noroc ca Ministerul de resort trimite o adresa și activitatea este suspendata toată săptămâna. 

Pasul 7 – pare că strategia de infectare a funcționat cu succes

Aflu cu îngrijorare ca o alta colega are coronavirus!!! Momentan 2 persoane într-o singura instituție. DACĂ DOAMNA DIRECTOR AR FI GESTIONAT ACEASTA CRIZA ÎN MOD RESPONSABIL NU S-AR FI ÎNTÂMPLAT ASTA!!! Oare câți colegi vor fi diagnosticați cu acest virus??? CINE RĂSPUNDE PENTRU ACEASTA GREȘEALĂ DE NEIERTAT???