Pentru cei ce nu au auzit până astăzi de #piscilevecinei, sunt fostele pisici ale vecinei care au eșuat la noi în curte de când vecina care le creștea s-a decis că doi câini în curtea ei sunt mai interesanți. Bine, poate că-i mai bine așa pentru că vecina nu crede în castrare și în consecință aveam constant în jur de 15 pisici care foloseau gazonul nostru pe post de litieră naturală.

Între timp viața s-a schimbat și pisicile au migrat către curtea noastră unde au găsit niște sclavi care să le hrănească, să le construiască căsuițe din polistiren să treacă cu bine peste iarnă și să aibă grijă de ele. Bine, au început să migreze în momentul în care vecina și-a dat foc la casă lăsând o lumânare aprinsă în bucătăria de vară ca să vadă pisicile ce mănâncă. (don’t ask)

Revenind în zilele noastre. Viața cu multe pisici e interesantă și parcă dau o imagine mai veselă curții mai ales când e soare afară și le apucă cheful de joacă prin iarbă.

Bun! Și care este dark side?

Păi s-o luăm cu începutul. Cu viața lor sexuală. Pentru cine nu a văzut un contact sexual la pisici, acesta arată și se desfășoară ca un viol. Da, ca un viol. Motanul o prinde (prin mușcare) violent de ceafă pe pisică și o ține așa până-și termina treaba. Și nu, nu este nicio plăcere pentru femelă. Mi-a povestit un medic veterinar că penisul la motani este cumva aspru și are un fel de solzi care se agață de interior rănind femela din toate punctele de vedere și la ceafă de unde o mușcă și acolo jos unde este violată.

Și nu, nu contează că sunt frați sau copii care-și atacă propriile mame pentru că au ajuns la maturitate. E motan în călduri? E femelă în călduri? Se întâmplă viol.

Femela ce se ascunde in cpopac de cei doi motani
Cei doi motani

Și este frustrant. Te uiți la femelele care încearcă să-și păzească curu. Literalmente. Dorm cu spatele la perete, caută să se bage pe sub mobila de grădină să nu paoată fi apucate de ceafă, se urcă în copaci unde stau și tremură. Toată ziua lor se desfășoară cu cel puțin un motan care stau cu nasul sub coada lor ca să prindă momentul. Mănâncă? Doi motani o ling sub coadă. Se spală, doi motani o pândesc să o muște de ceafă (se lasă cu răni deschise la ceafă). Încearcă să doarmă? Doi motani o păzesc să prindă momentu când adoarme ca să o violeze. Este o lume sinistră.

așteptând să adoarmă

Una dintre ele a găsit un dulap îngust pe care poate să doarmă ferită de motani, motani care stau și dorm la baza dulapului că poate le pică ceva.

Și în partea a doua, când fac pui, se prezintă un motan de prin vecini, un adevărat monstru de care fug toate piscile și le măcelărește puii născuți de câteva zile. De ce, vă întrebați? Am întrebat un medic vetertinar și mi-a rsăpuns că e legat tot de sex. Cu cât termină mai repede cu alăptatul, cu atât mai repede intră în călduri și vor putea fi violate din nou. Sinistru, nu?

Dar de ce nu le castrați? se aude strigând internetul

În primul rând piscile sunt semi-sălbatice. Nu se apropie de noi și fug mâncând pământul când suntem în zonă. Abia am reușit să o prindem pe mama tuturor, pisca care făcea pui pe bandă rulantă o dată la 6 luni. A fost o mare victorie. De atunci am reușit să mai castrăm două. Una care a născut la noi în curte și care s-a apropiat de noi pentru că am avut grijă de ea și de puii ei și unul dintre pui care a crescut direct cu noi.

comitet de primire la întoarcere de la operație

Dar restul? Greu. Într-o zi am încercat să o prind pe alta, am ratat momentul pentru că am fost prea delicat atunci când am prins-o de ceafă la masă și din momentul ăla nu a mai avut încredere în noi. Prefera să nu mănânce dacă eram în zonă când le puneam mâncare în castroane. Consecința? A făcut 4 pui care au trecut în neființă toți, pe rând, pentru că nu știa ce să facă cu ei. Am încercat să o ducem lângă puii ei, să o învățăm că trebuie să-i hrănească și să aibă grijă de ei. Din păcate i-a abandonat. Acum încercăm să o prindem din nou să o ducem la castrat.

Și nu, nu sunt figuri. Am chemat și o prietenă mai pricepută în ale pisicilor și nu a reușit să o prindă nicicum. Sunt crescute cu frica de om. Bine, poate e un lucru bun, dar e nasol că nu pot fi operate. Și nu am reușit să găsim o soluție viabilă. Ne-a fost sugerată inclusiv capcană pentru pisici, dar nu-mi pot imagina că o să o prindem exact pe aia care trebuie operată, fiind 10 pisici în curte.

Și da, e relativ complicat, pentru că avem nevoie de un cabinet care să o și cazeze câteva zile după operație. Nefiind pisici de casă, nu ai cum să le prinzi să le tratezi după operație. Până la urmă am găsit un cabinet genial unde le putem duce fără programare și unde le operează și le și cazează câteva zile. Era și asta o problemă pentru că nu știm când reușim să le prindem. Și la ei e cu programare dar au auzit povestea și le-am explicat situația și fac o excepție pentru noi și povestea noastră.

Dar de ce nu le duci în casă?

Aici răspunsul este simplu: sunt alergic la pisici. La modul că dacă vreau să stau la terasă afară trebuie să-mi bag un flonase în nas de dimineață pentru că altfel încep să strănut și să lăcrimez în 5 minute de cum mă așez la masă.

Le-am cumpărat în schimb o căsuță cu încălzire în pardoseală unde și-au petrecut iarna la 17 – 20 de grade în condițiile în care afară ningea și erau -5 grade.

Pleacă?

Pleacă, da! Nu știm niciodată dacă s-au mutat la alți vecini, au fost ridicate de pe stradă spre a fi crescute într-un apartament sau dacă au luat contact cu o mașină. Am văzut cu ochii mei mașini care au frânat violent ca să le evite. La două săptămâni după ce am asistat live la un astfel de incident, pisica respectivă nu a mai apărut.

O altă pisică, foarte însărcinată, s-a dus să nască și nu s-a mai întors. Dispar, uneori mai și revin, mai ales dacă e vorba de un motan în călduri care se duce să stea cu nasul în fundul vreunei femele de prin vecini ca să o violeze.

Dar totuși e mișto viața cu pisici, nu?

Da, e mișto. Mai ales astea care-s născute în curte la noi și care ne-au adoptat drept ca pe doua mamă, sunt ca nișe cățeluși care când te văd aleargă către tine și torc de se aude din stradă. Sunt simpatice, drăguțe și aduc bucurie în viața copiilor.

Cu micu-n gură – portret 🙂

Doar că, trăind toată ziua printre ele, le văd în habitatul lor natural și mă îngrozește cum e organizată societatea în lumea lor. Sunt blânde, sunt drăguțe dar sunt departe de o lumea mișto așa cum ne-am obișnuit să vedem pe facebook.

Și da, într-o zi, un șobolan s-a gândit să-și facă o casă sub pământ la noi în grădină, o grădină patrulată de 10 pisici care locuiesc în zonă. Desigur că la prima ploaie le-am văzut pe astea jucându-se cu ceva ce nu era o jucărie clasică de pisici. Par și oarecum utile la casa omului. 🙂

Grumpy cat reborn