Da, este un serviciu genial și cardurile lor sunt mișto și cursul valutar este cel mai bun si transferurile internationale sunt foarte ieftine și cardurile virtuale sunt la fix pentru cumpărături online și sunt fanul lor numărul unu pentru cât de util și transparent este totul.

Doar că am observat după jumătate de an de utilizare că luam o mică țeapă. O țeapă de vreo 200 lei pe lună. Îmi era foarte comod să folosesc cardul lor la cumpărături și când aveam nevoie de bani mă duceam în aplicație și făceam un “top up” în contul de lei folosind cardul bancar clasic. Și aici e șmecheria. Revolut îi comunică băncii tale o sumă în EURO la un curs definit de revolut care ar echivala cu 500 lei. Iar banca ta îți ia din contul de lei echivalentul sumei respective în EURO la cursul de vânzare a băncii din ziua respectivă. Și uite așa m-am trezit cu sume suplimentare de 15-20 lei pe fiecare “încărcare” de Revolut. Da, este extrem de comod și totul este instant dar parcă per total pe an sumele cheltuite, pe lângă fee-ul de premium pe care îl plătesc, sunt cam mari.

Dacă nu ați fost atenți ca și mine până acum, zic să verificați extrasul de cont și tranzacțiile pe care le-ați făcut din contul băncii către revolut.

Care este soluția?

UPDATE: Se pare ca soluția de mai jos funcționează doar la OTP.

Una destul de simplă dar din păcate mai lentă.

Trebuie să faceți un transfer prin online banking în contul IBAN pe care vi-l comunică aplicație, în RON chiar dacă este internațional, transfer pentru care sunteți taxați cu comisionul standard de transfer interbancar în RON pe care vi-l percepe banca. Comisonul este oricum muult mai mic decât cei 15-20 lei pe care îi pierdeți din schimburile valutare pe care nu știați că le faceți.

Pentru ordinul de plată aveți nevoie de:

  • suma în RON (nu valută)
  • contul IBAN pe care vi-l comunică aplicația (un cont din UK… ceva cu GB…)
  • Beneficiar: Numele vostru cu care v-ați înscris în Revolut
  • SWIFT: REVOGB21XXX
  • Banca beneficiar: REVOLUT LTD
  • Adresă bancă beneficiar: 4th Floor, 7 Westferry CircusE14 4HD London, United Kingdom

Am folosit metoda de mai sus și am fost taxat cu un comision standard de transfer interbancar în lei și banii au intrat în 24 de ore în contul de la Revolut. Comisionul este același cu cel perceput în cazul unui transfer dintr-o bancă din România în altă bancă din România în lei. (chiar dacă transferul a fost către o bancă din UK)

Da, este mult mai lent procesul dar cu un pic de planificare veți scăpa de niște bani cheltuiți aiurea.