Pe 27 mai 2022, acum vreo 10 luni, plasez o comandă pe site la Nike cu estimat de livrare în perioada 30 mai – 15 iunie. Preț în lei. Primesc pe mail și factură cu TVA de România. Totul minunat.

Și aștept.

Și vine crăciunul.

Și băgăm revelion.

Și îmi comand o pereche alb-negru, același model, de pe epantofi și vin instant (dar îi vreau pe cei din poza de mai sus că-s mai mișto).

Și ne strecurăm cumva și prin iarnă.

Și vine luna martie 2023 și-mi amintesc de această comandă.

Și zic să contactez pe chat suportul ca să văd ce se-ntâmplă. Și răspunsul lor în limba lui Shakespeare: a, șefu, ai comandat din România, chat-ul ăsta-i pentru americani neaoși. Uite, contactează tu Nike România la numărul ăsta de telefon și te rezolvă ei pronto. Capisci?

Bine, șefu, taci că sun la suport. Număr de România din asta natural +40311305016. Și sun. Și apelul este redirectat către un centru de suport din Irlanda teoretic, practic cred că vorbeam cu un băiat ce se uita la un display crt undeva într-un colț de clădire din India.

Păi șefu, ne pare rău. Orderul tău nu știm exact ce e cu el dar lasă că contactăm noi logisticul și îi tragem de urechi și o să te informăm pe mail care-i treaba și cum stă mersul.

Și cam atât. Desigur că nu am primit nimic pe mail sau vreun telefon.

Vad ca au cod de TVA din România deși zic că au sediul în Irlanda și îi cheamă ceva cu US.

Așa că 670 lei (40 lei transportul) pierduți în neantul Nike-ului care vinde în România dar pe care nu poți să-i contactezi decât dacă vorbești limba văcarilor ce au cucerit vestul săbatic cu vorba bună. Noroc că în viața mea de haiduc m-a strâns corporația de coate să învăț engleză și am știut să interacționez cu acest magazin online ce vinde în România.

Nike în România = țeapă (asta pentru SEO, să învețe google mai bine despre ce este vorba în acest articol 🙂 ).