Am trecut prin ultrasunete, lumânări parfumate, soluții arse în torțe, brățări minune, aparate de prăjit țînțari atrași de ultraviolete. Am făcut orice să evit substanțele care să-mi atingă pielea și care să-mi dea acel parfum îmbătător de produs chimic cu mâini și picioare.

Dar, din păcate, singurele variante care funcționează cu adevărat sunt două:

  • pentru exterior cremă/spray de dat pe piele
  • pentru interior aparat care difuzează băgat în priză diverse arome ce rezolvă populația de țânțari

Nimic altceva nu a funcționat. Bine, mai funcționează acea paletă electrificată de prăjit zburătoare mici și enervante și care scoatre la suprafață vânătorul din tine, dar trebuie să muncești și tot îți mai scapă câte unu’.

Și în București cel puțin e nasol cu țânțarii. De câțiva ani primarii au preferat diamantele și catedralele în defavoarea binelui locuitorilor acestui oraș și avem ceva ce vezi de obicei seara prin deltă, dar tot timpul.

Eu mi-am cumpărat un pulverizator cu pompă electrică ca să am o viață relaxată în timp ce stropesc prin curte și o soluție de la Bayer care are pe listă și țânțari de ultimă generație. După ce dau prin curte, avem două zile relaxate. Cumva se așterne liniștea și țănțarii dispar. Doar că în a treia zi suntem invadați din nou de țânțarii din jur, de pe străzi și de prin curțile învecinate.

Acum sper că acel domn creț de la primăria din centru și franțuzoaica noastră de aici din sector o să facă ceva în acest sens. Văzusem o postare la Nicușor zielele trecute, dar nu știu dacă primăria capitalei ajunge și la noi în cartier sau doar pe străzile principale și dacă Clotilde răspunde de zona noastră și o să avem ceva campanie de dezțânțărizare separată.

Înțeleg că trebuia să se oprească ploaia ca să nu stropească degeaba, dar acum a venit vara cu adevărat și sper să rezolve problema la un moment dat ca să ne plimbăm și noi prin oraș fără să ne dăm palme la fiecare doi pași.

Voi ați găsit și alte soluții? Există pe lumea asta o variantă în care să nu mă dau cu creme și soluții pe pielea mea fină? 🙂