Cam așa sună comentariul de mai jos. Comentariu care inițial m-a enervat și i-am dat direct mark as spam.

Dar mai târziu mi-am dat seama că are dreptate omul. Îmi exprimasem o părere despre faptul că nu vreau să mă asociez cu o acțiune care mi s-a părut mie înjositoare. O părere despre o acțiune dintr-un domeniu pe care am ajuns să-l cunosc doar tangențial când acțiunile unor guvernanți au ajuns să mă afecteze direct pe mine și pe cei din jurul meu. Domeniu pe care l-am ignorat cât am putut.

Revenind. Am ajuns să mă întreb: ce te face pe tine un lider de opinie? La ce te pricepi tu? Răspunsul meu este destul de simplu: experiența în IT, pasiunea pentru gadget-uri și tehnologie și mult bun simț (uneori prea mult). Asta mă califică pe mine, dar doar într-un domeniu și atât.

Așadar, cine ești tu, bă, să-ți dai cu părerea? Ce calificare are vocea ta față de a celorlalți din jurul tău? Cum arată un influencer în ochii voștri? Background-ul lui/ei? Pregătirea lui/ei? Realizările lui/ei? Numărul de followerși? Selfie-urile de la evenimente? Ce vă face pe voi să credeți în opinia unui om cu prezență în media?

Bine, din păcate, termenul de influencer deja este perimat de apariția a tot felul de absolvenți de școală de influenceri care promovează o viață cool construită cu trudă pe un cont de instagram, o cameră minusculă de telefon și un decor „minimalist”.

Așa că dacă vrei să mă înjuri, spune-mi că sunt un influencer! 🙂