Cine ești tu, bă? Cine ești tu să-ți dai cu părerea? Cine te-a făcut pe tine influencer? Ai o diplomă ceva?

9 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Cam așa sună comentariul de mai jos. Comentariu care inițial m-a enervat și i-am dat direct mark as spam.

Dar mai târziu mi-am dat seama că are dreptate omul. Îmi exprimasem o părere despre faptul că nu vreau să mă asociez cu o acțiune care mi s-a părut mie înjositoare. O părere despre o acțiune dintr-un domeniu pe care am ajuns să-l cunosc doar tangențial când acțiunile unor guvernanți au ajuns să mă afecteze direct pe mine și pe cei din jurul meu. Domeniu pe care l-am ignorat cât am putut.

Revenind. Am ajuns să mă întreb: ce te face pe tine un lider de opinie? La ce te pricepi tu? Răspunsul meu este destul de simplu: experiența în IT, pasiunea pentru gadget-uri și tehnologie și mult bun simț (uneori prea mult). Asta mă califică pe mine, dar doar într-un domeniu și atât.

Așadar, cine ești tu, bă, să-ți dai cu părerea? Ce calificare are vocea ta față de a celorlalți din jurul tău? Cum arată un influencer în ochii voștri? Background-ul lui/ei? Pregătirea lui/ei? Realizările lui/ei? Numărul de followerși? Selfie-urile de la evenimente? Ce vă face pe voi să credeți în opinia unui om cu prezență în media?

Bine, din păcate, termenul de influencer deja este perimat de apariția a tot felul de absolvenți de școală de influenceri care promovează o viață cool construită cu trudă pe un cont de instagram, o cameră minusculă de telefon și un decor „minimalist”.

Așa că dacă vrei să mă înjuri, spune-mi că sunt un influencer! 🙂

Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
 • Google Play
 • App Store

9 comentarii

 1. Influențărule care ești. 🤠

 2. Pe mine m-ai influenţat să-mi cumpăr dronă acum mulţi ani, când ţi-ai luat şi tu prima dronă. 😀 Şi sa-mi montez cameră pe maşină.

  • @Laufer eu drona nu mi-am mai luat pentru ca s-a schimbat legislatia.
   Dashcam da, am postat o perioada pe tt :)) meanwhile am maritat Vico-ul pentru ceva mai mic si astept sa iasa din vama un yi versiunea internationala (de vreo 3 saptamani tot astept… wait vad ca au procesat-o bajetii :)) ).

 3. Când ești deștept mulți proști te invidiază. Io zâc că e de bine. 🙂

 4. Ba ești influensăr pentru că eu tocmai am plătit o mașină de spălat rufe și am exclus din start Whirlpool.

 5. Individul e un frustrat ca atitia altii.
  La el chiar se aplica ce-a zis Umberto Eco: „Facebook inseamna invazia imbecililor”.
  Am zis ca e un imbecil ? Daca n-am zis, scuze.

 6. Stii, macar tu ai o comunitate de oameni care te urmareste din placere, din aceleasi pasiuni ca si tine sau poate doar pentru ca esti simpatic. 🙂
  Acei “influenceri” au bagat bani in conturi sau isi comenteaza singuri pe bloguri doar pentru a fi bagati in seama de “cine trebuie”. Ceea ce e penibil.

 7. Salut. La el pe blog fiecare are dreptul sa-si exprime opinia. Daca este luat drept o „autoritate” in domeniu este o alta poveste. Pt mine un expert intr-un domeniu este un om cu experienta pe aceea nisa, neaparat practician si cu rezultate notabile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.