Suntem celebri pentru faptul că nu impunem standarde și toată lumea este liberă să se comporte cum dorește în organizația noastră. Nu impunem limite și regulile sunt doar orientative pentru a da un curs de lucru.

Iată mai jos principiile noastre de funcționare:

Purtatul măștii este de dorit dar doar dacă vreți neapărat. Înțelegem că este opțiunea dumneavoastră de a crede sau nu în existența unui inamic nevăzut care se poate trasnmite pe calea aerului. Pe baza acestui principiu noi permitem angajaților să-și aleagă măsurile de siguranță pe care le implementează atunci când vă gătesc și vă servesc mâncarea pe care o comandați.

Spălatul pe mâini al angajaților este obligatoriu dar înțelegem foarte bine că există pe lumea aceasta oameni alergici la anumite substanțe din săpun sau care pur și simplu nu consideră spălatul mâinilor după folosirea toaletei ceva necesar și benefic pentru societate. Nu este treaba noastră să le spunem ce să facă ei la baie.

Înțelegem perfect că vă doriți un piept de pui bine gătit dar în același timp avem respect și pentru opiniile bucătarilor noștri care au o colecție de rețete construită din meme-uri de pe facebook sau clipuri de pe facebook unde puiul este doar un pic rumenit și servit în sânge pentru un impact vizual dramatic. Fiind vorba de libertatea de exprimare și gătitul fiind o artă nu este momentul și nici locul să ne opunem opiniei lor.

Tot bucătarii au dreptul să folosească în mâncărurile lor ce ingrediente vor ei indiferent de cererile dumneavostră de a nu include în preparate anumite produse la care sunteți alergici. Nu stricăm rețeta din motive puerile.

O parte dintre chelneri își vor înmuia degetele în mâncarea ce urmează să o servească pentru că este inuman să le pui asemenea bunătăți sub nas și să te aștepți să nu li se facă poftă și să guste. În fond îi credem pe cuvânt că sunt sănătoși tun și că au cel mult o răceală de la curent că au dormit cu ușa de la balcon deschisă.

Spălatul vaselor este și acesta important dar nu avem cum să ne opunem tradițiilor. Dacă farfuriile în care vi se servește mâncarea sunt spălate cu detergent de vase sau doar clătite cu o cârpă udă și refolosită constituie o decizie bazată exclusiv pe învățătura de acasă din familie.

Da, o parte dintre voi vă veți îmbolnăvi dar aproape nimeni nu moare de toxiinfecție alimentară pe lumea asta. Oricum, ni se pare un preț extrem de mic pe care îl veți plăti în schimbul libertății de a alege respectarea sau nu a unor reguli ce ne îngrădesc opțiunile și spiritul artistic. Și respectul pentru sănătatea unor străini este un motiv stupid oricum…

Acest articol este un pamflet și o adaptare după acest thread de pe Twitter. Mi s-a părut că merită să existe pe lumea asta și o variantă românească.