Și mă refer la Olanda nu la Amsterdam și cartierul roșu. Acolo am fost. E funny dar a doua oară nu mai are sens. 🙂

Plecăm mâine și ne întoarcem duminică. Ne-am închiriat mașină și ne-am hotărât să ne cazăm la fața locului pe unde ne prinde seara. Nu ne-am făcut niciun plan. Așa că așteptăm sugestii.

Inițial am vrut să fim și un pic extremi și să facem turul Olandei într-un BMW i3 (electric). Am renunțat relativ repede la idee pentru că vrem totuși un concediu relaxant. După ce am studiat un pic problema am constatat că Olanda este o țară a mașinilor electrice și au stații de încărcare în cele mai ciudate locuri. Dar, din păcate, nu am reușit să înțeleg sistemul. Sunt provideri de stații de încărcare diverși, fiecare cu sistemul lor porpriu de cartelă și de plată și majoritatea site-urilor sunt în limba lor. E destul de greu să-ți faci o părere de la distanță și am zis să nu riscăm să ne stricăm concediul alergând de la o stație la alta la limită cu bateria (și nici din oferta rent a car nu reiese clar dacă e i3 cu baterie extinsă sau e standard). Așa că am optat pentru un X1 alimentat cu lichid d-ăla care se găsește prin benzinării la pompă.

Singura noastră țintă de până acum este Giethoorn. Un fel de sătuc doar cu canale, fără străzi pentru mașini. În rest am mai citit câte ceva despre niște orășele medievale și ne mai orientăm la fața locului.

Așa că ne-ar fi de mare ajutor sugestii să ne facem măcar o idee în ce direcție să ne orientăm/.Știm că nu e o țară mare dar mă aștept să găsim lucruri mișto și în afara Amsterdamului. 🙂