Pentru a ne face viața mai ușoară, d-aia! 🙂

Chiar n-am crezut că am nevoie de așa ceva. Aveam un fierbător cu care îmi încălzeam (fierbeam) apa pentru cafea, din ăla simplu care când simte că ajunge la 100 de grade se oprește cu un „țâc” mecanic.

Acum câteva săptămâni am început să testez niște produse de la Xiaomi și mi-am cumpărat diverse gadget-uri care aveau potențial printre care și Xiaomi Mi Smart Kettle. Smart e mult spus. Se poate conecta pe bluetooth la aplicația de la Xiaomi și poți face câteva configurări simple dar nu poți să-l porgramezi de la distanță sau să-i spui să pornească la o anumită oră.

Dar, partea cea mai interesantă acum vine. Poți să-i setezi o temperatură de apă caldă, o temperatură pe care o menține până la 12 ore (parametri configurabili din aplicație). Asta pe lângă clasica fierbere a apei. De ce am avea nevoie de așa ceva? Păi uite că avem pentru că deși am fost obișnuiți să fierbem cafeaua în ibric pe aragaz și să ne jucăm de-a dăm în foc – nu dăm în foc, în realitatea cafeau trebuie preparată la 90 de grade iar ceaiul la 80 de grade.

Și mai are o treabă mișto. Dacă a ajuns la temperatura prestabilită o și păstrează o perioadă de timp la acel nivel, astfel nu ești nevoit să te apuci imediat de preparat cafeaua sau ceaiul. Perioada o poți stabili din aplicație. Astfel te trezești dimineața. apeși pe buton și te duci să faci duș sau ce mai faci tu dimineața (citești o carte de exemplu) și când te întorci în bucătărie ai apa la temperatura dorită. E genial și nu mă mai pot despărți de el.

Conexiunea bluetooth este foarte rapidă, este destul de elegant pentru o chinezărie, cele două butoane sunt cu touch și foarte robust. Sunt foarte mulțumit de achiziție.

În comerțul românesc se găsește la 199 lei.