Pentru că este cea mai rapidă metodă de plată online. Merge cu orice magazin care are implementat sistemul de plăți de la Netopia (gen idei sau camere 😉 ). Și este incredibil de simplu de folosit.

Practic, când alegi plata cu cardul online la un magazin, se generează automat și un QR code pe care îl poți scana cu aplicația de pe telefon. Detaliile tranzacției sunt preluate instant pe telefon, alegi din listă un card cu care să plătești și… plătești. Și gata. 🙂

Am făcut un mic demo mai jos:

Despre aplicație

  • Îți poți stoca câte carduri vrei
  • Te autentifici cu un cod PIN de mini 6 cifre sau cu amprenta
  • Verificarea cardului (o singură dată la introducerea acestuia în aplicație) se face printr-o tranzacție de genul x,yz lei care reprezintă codul pe care trebuie să-l introduci în aplicație pentru validarea cardului (xyz). Tranzacția este anulată ulterior. Eu primesc SMS de la bancă pentru orice tranzacție cu cardul. Așa că a fost simplu. Mai există varianta să verifici pe online banking sau să vezi pe un extras.
  • Au și o integrare cu câțiva furnizori de servicii. Eu plătesc facturile Vodafone direct din aplicație în momentul în care sunt notificat (de aplicație) că s-a emis una nouă. Mai sunt câțiva furnizori dar lista este destul de scurtă.
  • Poți face plăți și la comercianți (tot cu scanare de QR code) în magazine dacă au sistemul implementat. Nu știu cum funcționează pentru că nu am încercat. Am citit ca Selgros-ul ar avea ceva implementat. O să încerc la următoarea vizită.

Oricum, cea mai mișto parte este treaba cu scanarea codului, cea din filmuleț.

Se poate instala de aici: iOS sau Android.

Notă

Nu, acest articol nu este reclamă la Netopia sau Vodafone sau la chroot sau la goluk sau la Selgros. 🙂 Sunt pur și simplu încântat de sistem. Sistem pe care îl folosesc de câteva luni și am ajuns să urăsc magazinele online care nu au implementat sistem de plată de la Netopia. Trebuie de fiecare dată să bag datele de card și să-mi amintesc nu știu ce parolă de la Visa… 🙂